×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturiste făcute în casă, utile în ciroză

Noutăți Fares

Consumul exagerat de alcoool și virusurile hepatitice B și C sunt principalii factori care duc la o afectare gravă a ficatului, numită ciroză. Aceasta constă în distrugerea progresivă a țesutului sănătos, care ajunge să fie înlocuit cu țesut fibros, lipsit de activitate funcțională. Pacienții cu ciroză trebuie să adopte un stil de viață sănătos, să aibă grijă la alimentație și, în paralel, să apeleze la remedii naturiste simple, ce se pot prepara ușor, în casă. Iată câteva idei.

– Licoare din semințe de armurariu. Pisează bine două lingurițe de semințe de armurariu și toarnă apoi peste ele o cană de apă fierbinte. Lasă amestecul acoperit timp de 30 de minute, apoi bea-l. Licoarea este bună nu numai în caz de ciroză, dar și pentru sănătatea ficatului în general. Vindecă și, în același timp, ajută la buna funcționare a acestui organ, fiind un adevărat tonic hepatic.ceai la punga

– Suc de morcov cu spanac. Este sănătate curată pentru ficatul tău. Curăță un morcov mediu și spală bine un pumn de frunze de spanac, pune-le în blender sau în storcător, pentru o obține un suc/o pastă. Fă-ți o asemenea gustare o dată pe zi.

– O altă rețetă se prepară dintr-o linguriță de semințe de papaya și două lingurițe de suc de lămâie. Mixează semințele de papaya și amestecă-le cu sucul de lămâie. Consumă acest remediu de două ori pe zi, timp de o lună.

– Mai poți să-ți faci un amestec dintr-un pahar de lapte bătut cu o linguriță de semințe de chimen măcinate și să mănânci așa ceva în fiecare dimineață, la micul dejun. Laptele bătut, dar și urda refac celula hepatică.

– Ceaiurile nu trebuie să lipsească din dieta ta zilnică. Ceaiul de obligeană (planta infuzată peste noapte) se administrează câteva înghițituri de trei ori pe zi, după mesele principale. Ceaiul de pedicuță (o lingură de plantă infuzată 5 minute în 250 ml de apă clocotită) e unul dintre cele mai bune tratamente naturiste în ciroza hepatică și se bea cu o jumătate de oră înaintea meselor principale.

 

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.