×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturiste care pun stop diareii, în vacanță

Articole

Diareea este frecventă printre drumeți, în special vara. O cauză poate fi stresul legat de drum, schimbarea dietei obișnuite, a programului de masă. Alt vinovat este, cel mai adesea, un agent infecțios: o apă contaminată, băută din sursă nesigură, un fruct spălat superficial, un sendviș ținut prea mult în rucsac și purtat prin căldură sau chiar consumul unor alimente de la vânzători ambulanți.

Cum se tratează rapid diareeatratament naturist digestie

În primul rând trebuie să compensezi lichidele și electroliții pierduți. Bea multe ceaiuri și apă, în care poți adăuga și niște săruri de rehidratare. Ceaiurile medicinale, pe lângă faptul că hidratează, te și vindecă, datorită efectului lor antidiareic, antibacterian, astringent. Cele mai bune plante pentru infuzii sunt: frunzele de afin, menta, mușețelul, frunzele de zmeur și de nuc, scoarța de stejar, cimbrul, crețișoara, toate acestea simple sau combinate în rețete special create pentru a trata diareea.

De asemenea, pentru a calma tranzitul intestinal accelerat, e necesar să apelezi rapid la câteva ajutoare din natură. Cărbunele medicinal are puterea de a reduce numărul scaunelor și a le îmbunătăți consistența, absoarbe gazele și toxinele din intestin. Se combină foarte bine cu menta, stejarul, frunzele de afin, rădăcina de cerențel și coada șoricelului – remedii astringente care, datorită conținutului ridicat de tanin, scad secrețiile mucoasei intestinale și ajută la redobândirea consistenței normale a scaunului. Acestea se pot administra sub formă de capsule Enterostop. Sunt simplu de strecurat în trusa de prim ajutor din bagaj, înainte de a pleca la drum.

Ce e bine să mănânci câteva zile

O perioadă, axează-te doar pe orez fiert, banane, cartofi copți, pâine prăjită. Se spune că merele coapte sunt și ele un tratament naturist foarte bun în caz de diaree. Conțin pectină, o substanță care ajută la combaterea scaunelor moi. Sunt de evitat, câteva zile, fructele și legumele crude, laptele, alimentele grase, prăjite, procesate, iritante. Știm, e greu să te abții de la toate bunătățile de la all-incusive, e tentant să guști tot felul de preparate noi, în vacanță, însă e necesar, dacă vrei să te pui rapid pe picioare!

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.