facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 1433
Comentarii: 0
Remedii naturiste care desfundă nasul

Nasul înfundat este problema de care nu scapă nimeni atunci când e răcit. Partea neplăcută este că, involuntar, respiri pe gură, riscând să-ţi sensibilizezi şi mai mult gâtul, ţi se usucă gura, nu te poţi odihni bine noaptea. Din fericire, natura are leac şi pentru această afecţiune.

Bea lichide calde. Supele de pui şi ceaiurile din plante medicinale (de eucalipt sau de ciuboţica cucului)  descongestionează căile respiratorii şi fluidizează secreţiile nazale.desfunda caile respiratorii

Prepară-ţi în casă picături de nas. Decât să cumperi de la farmacie tot felul de spray-uri nazale şi picături care pot da dependenţă în timp, mai sănătos este să-ţi prepari singur o soluţie formată dintr-o cană de apă fiartă şi răcită, amestecată cu o jumătate de linguriţă de sare de mare. Pune-ţi câte o picătură sau două în fiecare nară, atunci când simţi nevoia.

Fă inhalaţii cu uleiuri esenţiale din plante puternic aromate. Pune circa doi litri de apă într-un vas, pe foc, şi adaugă 5-10 picături de ulei. Cele mai indicate sunt uleiurile esenţiale de mentă, lavandă, cimbru şi eucalipt. Apoi dă vasul de-o parte, acoperă-ţi capul cu un prosop şi încearcă să respiri doar pe nas, timp de 10 - 15 minute. Stai cu ochii închişi dacă simţi că aburii mentolaţi te fac să lăcrimezi.

Inhalaţii mai poţi face cu ceai de muşeţel. Una dintre cele mai populare plante medicinale de la noi, muşeţelul este antiinflamator, dezinfectant şi cicatrizant, vindecător atât intern, cât şi extern.

Foloseşte candela de aromaterapie. Seara, înainte de culcare, împrospătează mirosul din casă. Pune în candela de aromaterapie unul dintre uleiurile esenţiale folosite la inhalaţii, iar aerul aromat te va ajuta să respiri mai uşor peste noapte.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri