facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-02-26
Vizualizari: 16513
Comentarii: 0
Remedii naturale și gustoase care tratează răceala la copii

Să îi dai copilului medicamente şi antibiotice atunci când a răcit, fără recomandarea medicului, poate să aibă efecte negative asupra sănătăţii celui mic. Un risc major este ca sistemul său imunitar să slăbească şi mai mult. De cele mai multe ori, cele mai bune remedii sunt la tine în cămară. Sunt puternice, eficiente, naturale, fără efecte adverse şi, în plus, gustoase şi mai uşor de acceptat pentru copii.eucalipt

Pentru durerile în gât, mierea combinată cu alte alimente valoroase, e cel mai bun pansament. O reţetă din bătrâni este sucul de ridiche neagră, preparat în felul următor: se scobeşte mijlocul unei ridichi, se umple cu miere şi se pune lângă o sursă de căldură. Siropul adunat tratează tusea şi durerea. Tinctura de propolis este şi ea celebră pentru puterea ei de a trata afecţiunile gâtului. Se administrează 2-3 picături, în linguriţa cu miere pe care copilul trebuie să o primească zilnic. Mierea se mai pune în ceai, în sucuri și siropuri pentru gât.

Ca să-i scazi febra, fă-i un masaj cu ulei esenţial de eucalipt, diluat în puţin ulei de măsline. Astfel, pui sângele în mişcare, iar cel mic se va simţi mai bine. Bunicii și părinții noștri foloseau oțetul de mere pentru frecții, însă la copii există riscul de intoxicații sau iritații ale pielii, așa că mai bine folosiți soluții gata preparate, speciale pentru frecții, cum e loțiunea Hapciu, cu alcool etilic și uleiuri esențiale de eucalipt, pin, cimbru și scorțișoară. Acesta se recomandă copiilor de peste 3 ani.

Ca să previi deshidratarea, dă-i să bea mai multe sucuri din fructe proaspăt stoarse (în special de citrice, pentru conținutul de vitamina C, și de morcovi, ideale în tratarea amigdalitei), compoturi sau apă plată la temperatura camerei. Nu trebuie să-i lipsească ceaiurile medicinale deoarece conțin principii active valoroase care combat simptomele bolii. Pentru copii, ideale sunt ceaiurile de mușețel (emolient, antiseptic, antibacterian, antiinflamator), de soc (sudorific, expectorant), de busuioc (foarte bun pentru durerile în gât). Ca să le faci mai uşor de acceptat, îndulcește-le cu miere și „parfumează-le” cu suc de lămâie.

Pentru a-i întări imunitatea și a-l ajuta să lupte cu boala, dă-i cât mai multe citrice, kiwi, fructe de pădure, strecoară-i pătrunjel tocat mărunt în supe și în alte mâncăruri pe care i le prepari. De altfel, supa de găină cu legume fierte este, demonstrat de cercetători, cel mai bun aliment în tratamentul răcelii şi gripei. Gătește-i mâncăruri ușoare, preferatele lui, dar nu-l forța să mănânce dacă nu poate. Mizează pe produsele stupului, pe plante și fructe, în diverse combinații. Sunt dulci, aromate, hrănitoare, pline de vitamine și, în câteva zile îl vor pune pe picioare.

Recomandarea Fares: Sirop Biosept, îndulcit cu sirop de fructoză, tratează răceala, gripa, stările febrile, amigdalita, faringita sau bronșita la copii mici și sugari.

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri