Remedii naturale pentru tuse la sugari și copii mici – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii naturale pentru tuse la sugari și copii mici

Articole

Tusea la sugari și copii mici

Tusea celor mici este cel mai frecvent provocată de răceli și durează una până la 3 săptămâni. Mulți părinți se sperie neștiind că tusea este un mecanism fiziologic de curățare a căilor respiratorii de secreții sau particule străine, care nu trebuie inhibat. În plus, un alt aspect important este faptul că infecțiile virale nu răspund la antibiotice. Acestea se recomandă doar pentru suprainfecțiile bacteriene care pot complica virozele respiratorii. Poți însă ușura tusea copilului tău prin mijloace naturale.

Tratamente naturiste

În primul rând ai grijă ca aerul din camera copilului să fie bine umezit, în special pe timpul somnului. Acest aspect este esențial pentru a împiedica obstrucția căilor respiratorii prin uscarea secrețiilor. Aerisește cât mai des pe parcursul zilei.

sirop copiiCrește aportul de lichide odată cu primele simptome ale răcelii. Astfel se fluidizează mucusul și se elimină mult mai ușor prin expectorație. Poți folosi pe lângă tradiționalul compot din fructe, ceaiuri din plante medicinale cu proprietăți expectorante adecvate celor mici cum sunt florile de soc, tei și mușețel.

Și mai eficient este să indulcești ceaiul sau compotul cu un sirop de tuse, special destinat sugarilor și copiilor mici, cum este siropul Plantusin pentru copii, care se poate administra de la vârsta de 3 luni. Acest sirop conține 11 plante medicinale cu efect blând și sigur: muguri de pin, frunze de pătlagină, cimbrişor, flori de tei, flori de salcâm, rădăcină de nalbă mare, trei frați pătați, scai vânăt, Grindelia, scaiul vântului, roua cerului. Siropul acționează atât în tusea seacă prin efect calmant și antispastic, cât și în tusea productivă prin efect expectorant.

 

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.