facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2013-11-25
Vizualizari: 1824
Comentarii: 0
Remedii naturale cu acțiune antispastică

Tusea este un act reflex, prin care se expectorează corpii străini de la nivelul mucoasei traheo-bronșice. În cazul copiilor și al persoanelor în vârstă, tusea poate fi extrem de supărătoare, mai ales dacă durează peste o săptămână. Tusea îndelungată provoacă leziuni la nivelul mucoasei tractului respirator. De aceea, avem nevoie de remedii din plante, care să ne ajute să reparăm mucoasele și să scădem frecvența cu care tușim, până la eliminarea totală.

Un asemenea remediu este Ceaiul pentru uşurarea respiraţiei. El conține frunze de pătlagină, frunze de eucalipt, fructe de fenicul, rădăcină de iarbă-mare, rădăcină de lemn-dulce, isop, rostopască, rizomi de ghimbir, cimbru.

Rostopasca diminuează tonusul musculaturii, având acțiune antispastică de tipul papaverinei, prezentând, totodată, avantajul unei toxicități reduse. Datorită componentelor de ulei volatil, feniculul are acțiune antispastică, fluidifică secrețiile bronșice, fiind un bun expectorant în bronșite. Lemnul-dulce are un puternic efect antispastic și antiinflamator bronșic. Carvacrolul și timolul prezente în cimbru și eucaliptolul din frunzele de eucalipt conferă ceaiului importante proprietăți antiseptice, antimicrobiene, acționând asupra unui spectru larg de germeni patogeni.

Ceaiul Plantusin, o altă soluție naturală eficientă în tratamentul tusei, contine scai-vânăt, muguri de pin, muguri de plop, pătlagină, şovârv, fructe de fenicul, cimbru, flori de tei, rădăcină de lemn-dulce.

 

Componenta antiinflamatorie este dată de mugurii de plop („propolisul vegetal”) și de lemnul-dulce – antinflamator de tip cortizonic. Scaiul-vânăt este un remediu tradițional românesc în tratarea tusei. El are proprietăți expectorante, fluidificante ale secrețiilor bronșice, antiseptice, calmante ale centrului tusei, antiinflamatoare, antimicrobiene, antispastice. Florile de tei, cunoscute pentru proprietățile lor sedative, și-au dovedit eficacitatea și în afecțiunile aparatului respirator. Studii experimentale au pus în evidență acțiunile antivirale, imunostimulatoare, emoliente, antitusive, diaforetice și antispastice, cu rezultate foarte bune în tratamentul tusei de diferite etiologii, al virozelor, faringo-laringo-traheitelor și bronșitelor.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri