Pentru combaterea balonării recomandăm plante medicinale care ajută la eliminarea gazelor intestinale, stimulează digestia şi secreția biliară și reduc durerile colicative.
O astfel de formulă o găsim la ceaiul Digestiv-D41 care conţine coriandru, anason, roiniță, mentă, chimion, salvie, ghimbir, cardamom şi rostopască, recomandat pentru stomac spastic, greață, vărsături, dischinezie biliară, colici abdominale și balonare. Plantele din compoziția acestui ceai au proprietăți antispastice asupra tubului digestiv, stomahice (stimulează secreția sucurilor gastro-intestinale), coleretic-colagoge (stimulează secreția și eliminarea bilei), stimulente asupra peristaltismului intestinal și carminative (ajută eliminarea gazelor intestinale). Astfel stimulează digestia, favorizând eliminarea durerilor colicative şi a balonării. Ghimbirul și menta au, în plus, efect antiemetic (înlatură senzația de greață).
O altă formulă, pe cât de simplă, pe atât de eficientă în caz de balonare, este ceaiul D-Digestiv, rețetă originală a farm. Andrei Farago care conţine flori de muşeţel, fructe de anason, fructe de fenicul și coada şoricelului.
Pentru cei care au colon iritabil recomandăm ceaiul Colon sănătos. Plantele din compoziția acestui ceai (mușetel, tei, măghiran, salvie, mentă, lavandă, cardamom, sunătoare, valeriană) au atât proprietăți calmante, sedative, cât și antispastice și carminative (ajută eliminarea gazelor intestinale). Stimulează digestia, favorizând normalizarea tranzitului intestinal și eliminarea durerilor colicative și a flatulenței. Sunătoarea alături de lavandă și valeriană, datorită acțiunii lor antialgice și antidepresive, conferă eficienţă în afecţiuni însoţite de dureri care au un important determinism psihic.