facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-01-17
Vizualizari: 7974
Comentarii: 0
Remedii naturale care tratează tusea la copii

Sezonul rece este spaima părinților, iar asta deoarece virusurile de răceală și gripă circulă în voie prin școli și grădinițe. Copiii mai mici, cu imunitate slabă, sunt cei mai vulnerabili. Invariabil, în peisaj apare tusea. Tratamentul natural, pe bază de plante, miere și legume, este cel mai indicat, iar alegerea lui se face în funcție de vârstă, dar și de gusturi și nevoi.

Plante sigure în funcție de vârstă

  • Sugarilor li se pot administra siropuri din plante medicinale cu acțiune blândă, pe bază de trifoiște de baltă, turmeric, lichen de piatră sau măslin. Tratamentul se face în cure de 1-2 săptămâni. În ceea ce privește ceaiurile, cel de soc e bun pentru că favorizează eliminarea secrețiilor și scade febra.
  • De la vârsta de un an se pot administra siropuri din plante cu acțiune antispastică, emolientă (pentru tusea uscată) sau siropuri din plante cu efect expectorant (pentru tusea productivă). Se administrează câte o linguriță de 3-4 ori pe zi. Ceaiurile vitaminizante de măceșe și cătină completează tratamentul.
  • După trei ani, se poate apela la diverse combinații de plante medicinale (scaiul vântului, muguri de pin, pătlagină, sovârf, cimbrișor, tei, nalbă, ghimbir, ridiche neagră, plop), sub formă de infuzii și siropuri.

Ceaiurile nu trebuie să lipsească

Sunt de mare ajutor în această perioadă, căci copilul oricum are nevoie de mai multă hidratare. Foarte bun este ceaiul de rădăcină de lemn dulce, cunoscut încă din antichitate pentru efectele sale vindecătoare în afecţiunile gâtului. El calmează tusea, e emolient şi fluidifiant al secreţiilor bronşice. Poți să-i mai dai în siguranță ceai de mușețel (recunoscut pentru proprietățile sale tămăduitoare, emoliente, antiinflamatoare, antibacteriene), de soc (expectorant, antiseptic, sudorific) sau de tei (antifungic, antispastic, relaxant pentru musculatura bronșică). Îndulcește-le cu miere și nu le va refuza. Ba chiar poți adăuga în ele bucățele de fructe, pentru un gust mai bun.

Bunătăți greu de refuzat

sirop copiiProbabil că, dintre toate problemele de sănătate, tusea are cel mai gustos tratament. Niciun mofturos nu ar refuza un sirop Plantusin dulce și bun cu muguri de pin, scai vânăt, tei, salcâm, cimbrișor etc. (îndulcit cu fructoză, pentru a fi mai sănătos), iar acesta, special conceput pentru copii, acționează atât în tusea seacă, prin efect de calmare, cât și în tusea productivă, prin efect fluidizant. De altfel, siropurile sunt remediu de bază în tuse, iar pe unele dintre ele le poți prepara în casă. Spre exemplu, cel de morcovi e foarte gustos și benefic în afecțiunile bronhiilor. Se stoarce un pahar de suc de morcovi, se îndulceşte cu 3 linguriţe de miere şi se diluează cu puţină apă. Siropul de ridiche neagră este și el celebru pentru tratarea tusei, fie ea seacă sau productivă. Se scobește o ridiche, se umple cu miere și se lasă peste noapte să se adune sirop, din care se ia câte o linguriță de 3-4 ori pe zi. Îi mai poți prepara celui mic un sirop din flori de mușețel: pune într-un ibric 300 ml de apă, două linguri de flori uscate de mușețel, o lingură de ghimbir proaspăt ras și o lingură de scorțișoară. Lasă-le să fiarbă până când apa scade la jumătate. Strecoară lichidul, apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și o ceșcuță de miere. Are o aromă fină, proaspătă, dar și un efect calmant și emolient pentru gât.

În paralel, e nevoie să evite aerul rece, să stea în camere curate și aerisite, să se odihnească mai mult pentru a ajuta organismul să lupte cu boala de bază – răceala. Dă-i celui mic alimente hrănitoare și ușor de digerat (fructe, legume, zarzavaturi, fie proaspete, fie coapte sau fierte) și evitați-le pe cele care produc mucus, cum sunt lactatele, dulciurile cu zahăr alb, făinoasele, grăsimile și prăjelile.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri