facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-04-15
Vizualizari: 1004
Comentarii: 0
Remedii naturale care te scapă de greața din timpul sarcinii

În primele luni de sarcină, aproape trei sferturi dintre femei suferă de greață și vărsături. Sunt declanșate de dereglările hormonale care au loc în această perioadă și nu trebuie să le alarmeze pe viitoarele mămici, căci sunt normale. Greața se ameliorează între săptămânile 12 și 16, cu toate că unele femei pot rămâne cu stări de rău pe toată durata sarcinii. Din fericire, există remedii naturale sigure pentru făt și salvatoare pentru gravide.

Plante medicinale care taie greața

  • Ghimbirul este extrem de eficient, sub toate formele sale. Taie greața, îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar, fiind plin de vitamine și minerale. Poți să iei tablete cu pudră de ghimbir, să-l consumi sub formă de ceai sau crud, ras și adăugat în sucuri de fructe. Este un remediu sigur și, consumat cu regularitate, reduce senzația de greață și frecvența vărsăturilor.tratament din plante
  • Ceaiurile de mentă și roiniță au efect antiemetic, dar se recomandă administrarea cu prudență, fără excese. Menta poate fi consumată și în limonade sau ca atare, prin mestecarea unei frunze proaspete, la nevoie. Inclusiv o gumă de mestecat cu aromă de mentă îți poate da o senzație de prospețime și mai taie din greață.
  • Lămâia. Când simți că ți se face greață, mai poți bea apă rece cu câteva feliuțe de lămâie. O altă variantă este să amesteci zeama de la o jumătate de lămâie cu o lingură de miere și să bei acest amestec dizolvat într-un pahar cu apă. De altfel, deshidratarea este principala cauză a stării de rău, așa că fă-ți un obicei din a bea cel puțin doi litri de lichide în fiecare zi.
  • Poți ține aproape și comprimate naturale pe bază de ghimbir, lămâie, roiniță și chimion, special create pentru grețurile din timpul sarcinii. Ia câte una, la nevoie. Îți vor fi de mare ajutor.

Ponturi ce țin de stilul de viață

  • Mănâncă puțin și des. Decât 3 mese consistente, mai bine 5, în cantități mai mici.
  • Alege alimente ușoare, simple, supe clare de carne sau de legume, cereale integrale, cartofi, orez, legume fierte etc. Pe de cealaltă parte, evită prăjelile, fast-food-ul, mâncărurile cremoase, condimentate în exces sau cele cu mirosuri puternice.
  • Nu e bine nici să stai cu stomacul gol! Ronțăie biscuiți simpli sau fructe oleaginoase când simți că îți e foame, pentru că aciditatea din stomac și scăderea glicemiei înrăutățesc greața.
  • Aerisește cât se poate de mult încăperile și încearcă să te odihnești bine noaptea. Greața e accentuată și de oboseală.
  • Fă exerciții de respirație și nu te concentra pe senzația de rău. Gândește-te la altceva, frumos. Cum ar fi la minunea care crește în burtica ta și la cât de fericiți veți fi de acum încolo.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri