Fiecare popor are propriile soluții de tratament în caz de răceală și gripă. Dacă la japonezi și la chinezi este foarte popular ghimbirul, la vietnamezi e supa, iar indienii se bazează pe condimente. Iată câteva rețete inedite!
Ceaiuri și băuturi calde
- În Republica Dominicană, se prepară un ceai din două fructe ale pasiunii și o ceapă medie. Se taie pe jumătate și se fierb împreună, în aproximativ 4 căni cu apă, timp de 10 minute. Apoi se strecoară și ceaiul rezultat se îndulcește cu miere.
- Mexicanii obișnuiesc să facă un ceai cu ceapă, usturoi și lămâie. Nu are cel mai bun gust, dar luptă împotriva infecțiilor, aflăm de pe org. Tot în Mexic este foarte popular ceaiul de scorțișoară, îndulcit cu miere.
- În India, se bea lapte fiert, în care se adaugă o linguriță de turmeric.
- Dacă te prinde răceala în Rusia, vei fi servit cu „Gogol-Mogol”, o băutură pe bază de ou, foarte bună pentru gât. Se bate bine un ou crud până devine spumă, se adaugă o linguriţă de miere. Separat, într-o ceaşcă, se topeşte o linguriţă de unt într-o jumătate de cană de lapte fierbinte. Laptele se toarnă apoi peste oul bătut, amestecând încontinuu. Bea acest cocktail seara, cu înghiţituri mici, şi până dimineaţa te vei simţi mult mai bine, garantează ruşii.
- În Marea Britanie, se bea ciocolată caldă, făcută din cacao, lapte cald și miere. Conform cercetărilor citate de com, cacaua ar conține un compus care calmează tusea. Nu știm cât de eficientă e băutura, dar cu siguranță este gustoasă. Și noi, la Fares, avem ceva bun, cu efect sigur împotriva răcelii: siropul Biosept. Este antiviral, antifebril, antiinflamator, imunostimulent și expectorant.
- Ghimbirul este un ingredient popular în întreaga lume, însă chinezii îl foloses într-o reţetă numai a lor. Se ia o bucăţică mică de ghimbir proaspăt, se dă pe răzătoare sau de zdrobeşte cu furculiţa. Apoi se pune într-un ibric cu apă şi se fierbe timp de 10 de minute. Se adaugă apoi o coajă de portocală spălată în prealabil şi tăiată bucăţi. Se mai fierbe încă 10 minute. Se dă de-o parte, se strecoară, se îndulceşte cu miere şi se bea cald.
Preparate tradiționale
- În Filipine, se gătește un terci de orez cu ghimbir și pui. E considerat un aliment vindecător în caz de răceală.
- Tot pe ghimbir se bazează și japonezii, spunând că e un condiment plin de nutrienți, care încălzește corpul și ajută organismul să lupte cu boala. Îl adaugă în supe și în ceaiuri.
- În Vietnam, se consumă o supă pe bază de bulion, cu tăieţei făcuţi în casă, din ou. Se serveşte cu păstăi de fasole, ardei iute, lămâie şi busuioc. Dacă vrei, poţi comanda supa cu tofu, carne de pui sau de vită. Însă pentru mai bune rezultate, vietnamezii recomandă varianta vegetală a supei.
- În India, se folosește un amestec de condimente, într-o reţetă ce datează din bătrâni. Se combină o linguriţă de scorţişoară, piper negru, pudră de ghimbir și cardamom cu 4 linguriţe de zahăr candel sau melasă. Toate acestea se pisează până rezultă o pulbere fină, din care se ia câte o jumătate de linguriţă de două ori pe zi, cu apă, după mese. În sudul Indiei, este populară mierea cu ghimbir și piper negru măcinat. Se ia câte o linguriță.
- Japonezii au o metodă inedită de a-și desfunda nasul: taie o ceapă crudă și o țin la nas, aflăm de pe com. Poate funcționa, ce-i drept, însă noi, în România, avem o soluție mult, mult mai plăcută: inspirăm parfumul vindecător al uleiurilor esențiale, simplu și la-ndemână, dintr-o sticluță cu roll-on. Sunt uleiuri naturale, cu efect antiviral și antibacterian.
Adaugă comentariu