facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-12-20
Vizualizari: 1020
Comentarii: 0
Remedii din cămară pentru tuse

În trecut, cămara era cea mai bună farmacie. Când un membru al familiei nu mai scăpa de tuse, mama sau bunica îi prepara rapid un ceai ori un sirop cu ingrediente naturale aflate la-ndemână. Pătlagina, ridichea neagră, mierea, hreanul, ceapa și usturoiul sunt tratamente cu care nu poți da greș.

Sirop de ceapă

Este un leac din bătrâni pentru afecțiunile gâtului. Se taie o ceapă în 4-6 bucăți, se acoperă cu miere și se lasă peste noapte la temperatura camerei. A doua zi  se strecoară lichidul rezultat și se ia câte o lingură de patru ori pe zi. O altă variantă mai rapidă este să pui două cepe la cuptor, iar după ce se înmoaie, le amesteci cu miere. Poți să bei doar sucul sau să mănânci ceapa ca atare.

Miere cu ceapă și cu usturoi

Ai nevoie de o jumătate de ceașcă de miere și circa 100 ml apă, pe care le amesteci bine. Adaugi o ceapă curățată de coajă și tocată mărunt și doi căței de usturoi dați prin răzătoare. Condimentezi cu puțină salvie, cimbru sau oregano. Lasă totul la temperatura camerei peste noapte, apoi strecoară amestecul și păstrează la frigider siropul rezultat. Mierea acționează ca antiinflamator, calmând gâtul și relaxând musculatura bronșică, iar ceapa, usturoiul și condimentele au proprietăți antibiotice, antiseptice, antifungice.

Sirop de ridiche neagră

Ridichea neagră este un alt ingredient-minune care vindecă orice fel de tuse (seacă sau productivă). Se scobește o ridiche, se umple cu miere și se lasă câteva ore lângă o sursă de căldură. Poți să o lași peste noapte pe calorifer. Se va aduna un sirop din siropcare se ia câte o linguriță de 3-4 ori pe zi.

Sirop de pătlagină

Această plantă medicinală are efect antiseptic, cicatrizant, dar și emolient, acționând ca un balsam pe mucoasa căilor respiratorii. Se prepară un sirop punând într-un borcan de sticlă plantă și miere, în straturi alternative. Se învelește borcanul cu un prosop, se introduce într-un vas cu apă care se pune apoi pe foc până dă într-un clocot. Rezultă un sirop din care se consumă câte 3 lingurițe pe zi.

În caz de bronșită

Se bea un amestec din lapte cald (o cană) cu o linguriță de suc proaspăt de ceapă și câteva picături de suc de usturoi. Combinația e una „mortală” pentru virusuri și bacterii, favorizează eliminarea secrețiilor și calmează tusea seacă. Tot pentru tratarea bronșitei, bronșiolitei și tusei se mai fac cataplasme cu ceapă coaptă, învelită într-un tifon și aplicată pe piept.

Hrean cu ceapă și miere

Toate trei ingredientele au proprietăți antibiotice, tratează tusea, durerile în gât, sinuzita și bronșita. În plus, întăresc sistemul imunitar. Hreanul se dă prin răzătoare și se pune la foc, în puțină apă, alături de ceapa tocată mărunt. Se lasă să dea câteva clocote, se adaugă mierea și apoi se consumă din acest sirop câte o linguriță de 5 ori pe zi.

Sirop cu flori de mușețel

Pune într-un ibric 300 ml de apă, două linguri de flori uscate de mușețel, o lingură de ghimbir proaspăt ras și o lingură de scorțișoară. Lasă-le să fiarbă până când apa scade la jumătate. Strecoară lichidul, apoi adaugă sucul de la o jumătate de lămâie și o ceșcuță de miere. Are o aromă fină, proaspătă, dar și un efect calmant și emolient pentru gât.

Tinctura de propolis

Distruge bacteriile şi creşte imunitatea organismului. Se prepară un sirop dintr-o lingură de tinctură, amestecată cu miere şi cu câteva linguri de ceai cu efect expectorant (de pătlagină, cimbru etc.).

Dacă nu ai timp să prepari în casă siropul, apelează la specialiști! În magazinele naturiste găsești un sirop Plantusin natural din muguri de pin, frunze de pătlagină, cimbrișor, flori de ten și scaiul vântului, plante medicinale recunoscute pentru proprietățile lor calmante, expectorante, emoliente, antitusive și antiseptice.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri