×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii din bătrâni pentru scăderea tensiunii

Sfaturi Practice

Hipertensiunea apare pe fond de stres, alimentaţie nesănătoasă, obezitate, sedentarism, consum exagerat de sare şi de alcool, dar mai ţine şi de moştenirea genetică. Medicii îţi recomandă de obicei medicamente, însă poate fi ţinută sub control şi prin schimbarea stilului de viață și prin câteva remedii naturiste inedite. Iată câteva leacuri din bătrâni cu proprietăți uimitoare.

Sucul de frunze de țelină

Are efect vasodilatator, diuretic, de reducere a colosterolului, fiind celebru pentru capacitatea sa de a scădea tensiunea. Se prepară dintr-o legătură de frunze date prin blender şi diluate cu puţină apă. Pentru un plus de gust, adaugă suc proaspăt de morcov. Afla mai multe despre Fares!

Sucul de ceapă

Indiferent dacă e consumată crudă sau fiartă, ceapa ajută la subțierea sângelui, dizolvă cheagurile de sânge și scade tensiunea. Bea zilnic sucul de la o ceapă medie, proaspăt stoarsă, amestecat cu o linguriţă de miere, timp de două săptămâni. Vei vedea că te vei simţi mai bine şi, în plus, îţi va creşte imunitatea. Mierea are şi ea efect de relaxare a vaselor de sânge. De asemenea, foile de ceapă, pe care mulți le aruncă, reglează tensiunea arterială, curăță sângele și reduc concentrația de lipide care se depun pe artere. Se prepară un decoct din frunze de ceapă sau poți pune chiar o ceapă întreagă la fiert, iar după 10 minute se dă lichidul de-o parte și se îndulcește cu miere.

Semințele de mărar

O altă rețetă este pe bază de semințe de mărar măcinate. Se adaugă puțină miere și se amestecă, iar din această pastă se ia o linguriță pe zi, dimineața, pe stomacul gol. Te va ajuta să-ți ții tensiunea sub control.

Maceratul din plante

Se iau 5 plante cu efect hipotensor – păducel, obligeană, talpa gâștei, roiniță și vâsc – se pun la macerat 2-3 lingurițe de plante într-o cană mare de apă, se lasă peste noapte la macerat, apoi se strecoară și se bea.

Sucul de sfeclă roșie

Potrivit cercetărilor, acest suc e bogat în nitriți și antioxidanți care scad rapid tensiunea, iar efectul se menține cel puțin 24 de ore. Se curăță sfecla, se stoarce în storcător și se bea un pahar de suc pe zi. Se poate combina cu suc de morcovi, amestecul ajutând la scăderea colesterolului și trigliceridelor.

Usturoiul

Este unul dintre cele mai puternice şi ieftine tratamente naturiste pentru scăderea tensiunii, la-ndemână pe toată perioada anului. Potrivit studiilor, fie că e consumat proaspăt sau gătit, el diminuează coagularea prea rapidă a sângelui şi conţine o substanţă numită alicină, care dilată vasele de sânge. În felul acesta, usturoiul poate scădea tensiunea, presiunea sângelui, dar şi colesterolul. Dacă nu-l poţi mânca, înghite-l ca pe pastile, cu apă.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.