facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-10-23
Vizualizari: 62316
Comentarii: 0
Cele mai eficiente remedii naturiste care scad tensiunea

Hipertensiunea apare pe fond de stres, alimentaţie nesănătoasă, obezitate, sedentarism, consum exagerat de sare şi de alcool, dar mai ţine şi de moştenirea genetică. Medicii îţi recomandă de obicei medicamente, însă afecțiunea poate fi ţinută sub control şi prin schimbarea stilului de viață și prin câteva remedii naturiste eficiente.

 

Ce înseamnă tensiune normală?

Tensiunea sanguină este presiunea arterială, forța exercitată de sânge asupra pereților arterelor, în timpul circulației sale prin organism.

Este exprimată prin două măsurători: sistolică și diastolică. Ai văzut că, atunci când îți iei tensiunea, aceasta are două valori: xx cu yy.

-       Tensiunea sistolică reprezintă nivelul maxim al presiunii arteriale care apare în timpul contracției ventriculare (sistolei), atunci când sângele este pompat în artere. Este cuprinsă, în mod normal, între 100 și 120 mmHg.

-        Tensiunea diastolică este nivelul minim al presiunii arteriale, care apare atunci când inima se relaxează. Aceasta are valori normale cuprinse între 65 și 80 mmHg.

Stadiile tensiunii

-        Mică. Spre exemplu, ai hipotensiune dacă tensiunea sistolică e frecvent mai mică de 100, iar cea diastolică mai mică de 65.

-        Normală. 120 / 80 mmHg este considerată tensiune normală.

-        Prehipertensiune. Valorile ajung la 139 / 89 mmHG.

-        În hipertensiune stadiul 1, tensiunea sistolică ajunge la 140-159, iar cea diastolică la 90-99.

-        În stadiul 2 de hipertensiune, se depășește valoarea de 160 / 100 mmHg.

În funcție de ce variază tensiunea arterială

Tensiunea variază în funcție de vârstă, de sex, de activitatea fizică, inclusiv în funcție de momentul zile, de nivelul de stres. Și este absolut normal.

Doar dacă valorile normale sunt frecvent depășite, în decursul mai multor măsurători, putem vorbi de hipertensiune, nu după ce te-ai dus o singură dată la medic, pentru control.

Măsurătorile trebuie făcute în momente diferite ale zilei și în perioade diferite ale lunii. Astfel, e necesar să ai acasă un tensiometru.

Este periculoasă hipertensiunea?

Da, este considerată „o bombă cu ceas”, pentru că dă probleme cardiovasculare, crește riscul de accident vascular cerebral, poate deteriora vasele de sânge și da boli arteriale periferice, anevrism. De asemenea, tensiunea mare afectează rinichii și ochii, iar în timpul sarcinii vine cu riscuri suplimentare pentru mamă și făt.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că aproximativ 15% din populația adultă de la nivel global suferă de hipertensiune.

Din ce cauze ai tensiune mare?

Hipertensiunea poate fi rezultatul mai multor factori, de sine stătători sau combinați.

-        Factorii genetici. Persoanele care au istoric familial de hipertensiune, prezintă un risc crescut de a dezvolta această afecțiune.

-        Stilul de viață nesănătos contribuie și el: alimentația bogată în prăjeli și colesterol, excesul de sare, consumul mare de alcool, fumatul, sedentarismul și stresul cronic se numără printre vinovați.

-        Anumite afecțiuni medicale, precum diabetul, tulburările hormonale, bolile renale, cresc și ele tensiunea.

Remedii naturiste pentru tensiune mare

Remediile naturiste acționează eficient în cazul persoanelor cu hipertensiune arterială nou apărută, care se află practic la debut, la persoane mai tinere, care nu depășește valorile de 159/99 mmHg, și este necomplicată, adică nu sunt alte afecțiuni conexe, de exemplu boli de inimă, diabet zaharat, ateroscleroză.

În stadiile mai avansate de hipertensiune, remediile naturiste se pot asocia tratamentului prescris de medic și pot ajuta la o mai bună gestionare a bolii și la reducerea factorilor de risc cardiovasculari.protejaza sistemul vascular

· Ceaiurile medicinale pentru tensiune

Păducelul, ronița, sunătoarea, frunzele de măslin sau talpa gâștei sunt plante benefice pentru sănătatea inimii, a arterelor și pentru buna circulație a sângelui. Se pot bea zilnic, separat sau combinate, ca parte a stilului tău de viață.

· Sucul de frunze de țelină

Are efect vasodilatator, diuretic, de reducere a colosterolului, fiind celebru pentru capacitatea sa de a scădea tensiunea. Se prepară dintr-o legătură de frunze date prin blender şi diluate cu puţină apă. Pentru un gust mai bun, adaugă suc proaspăt de morcov.

· Sucul de ceapă

Indiferent dacă e consumată crudă sau fiartă, ceapa ajută la subțierea sângelui, dizolvă cheagurile de sânge și scade tensiunea. Bea zilnic sucul de la o ceapă medie, proaspăt stoarsă, amestecat cu o linguriţă de miere, timp de două săptămâni. Vei vedea că te vei simţi mai bine şi, în plus, îţi va creşte imunitatea. Mierea are şi ea efect de relaxare a vaselor de sânge. De asemenea, foile de ceapă, pe care mulți le aruncă, reglează tensiunea arterială, curăță sângele și reduc concentrația de lipide care se depun pe artere. Se prepară un decoct din frunze de ceapă sau poți pune chiar o ceapă întreagă la fiert, iar după 10 minute se strecoară lichidul și se îndulcește cu miere.

· Frunze de măslin

O altă rețetă este pe bază de frunze de măslin măcinate. Se adaugă puțină miere și se amestecă, iar din această pastă se iau 3 lingurițe pe zi, dimineața, pe stomacul gol. Te va ajuta să-ți ții tensiunea sub control.

· Maceratul din vâsc

Se pun la macerat 2 lingurițe de plantă într-o cană mare de apă, se lasă peste noapte la macerat, apoi se strecoară și se bea.

· Sucul de sfeclă roșie

Potrivit cercetărilor, acest suc e bogat în nitriți și antioxidanți care protejează vasele de sânge. Se curăță sfecla, se stoarce în storcător și se bea un pahar de suc pe zi. Se poate combina cu suc de morcovi, amestecul ajutând la scăderea colesterolului și trigliceridelor.

· Usturoiul

Este unul dintre cele mai puternice şi ieftine tratamente naturiste pentru scăderea tensiunii, la-ndemână pe toată perioada anului. Potrivit studiilor, fie că e consumat proaspăt sau gătit, el diminuează coagularea prea rapidă a sângelui şi conţine o substanţă numită alicină, care dilată vasele de sânge. În felul acesta, usturoiul poate scădea tensiunea, presiunea sângelui, dar şi colesterolul. Dacă nu-l poţi mânca, înghite-l ca pe pastile, cu apă.

· Capsulele naturale pentru tensiune

Reprezintă cea mai sigură metodă de a scădea tensiunea arterială și a ține boala în frâu. Capsulele din plante susțin sănătatea cardiovasculară, reduc tensiunea și ajută la creșterea elasticității vaselor de sânge. Se pot administra pe termen lung, fără să dea efecte adverse.

Atenție la stilul de viață!

Un alt truc de a scădea tensiunea constă în modificări ale stilului de viață.

·       Alimentația

E la fel de importantă ca și medicația. Persoanele care au tensiunea mărită e bine să evite alimentele bogate în colesterol, precum și pe cele sărate. Sodiul din sare reține apa în organism, ceea ce face ca volumul și viteza sângelui să crească și să suprasolicite inima.

Sunt recomandate alimentele bogate în acizi grași Omega 3 (ulei de măsline presat la rece, pește, avocado, fructe oleaginoase), cereale integrale, fructe și legume bogate în magneziu și potasiu (banane, pepene galben, caise, dovleac, spanac, salată verde, broccoli etc.).

·       Obiceiuri de zi cu zi

Alte metode de a scădea tensiunea arterială constau în schimbări ale stilului de viață: evită sedentarismul, fă zilnic mișcare, de preferat în aer liber, ține-ți kilogramele sub control, deoarece excesul suprasolicită inima, atenție la stres, redu consumul de alcool și încearcă să renunți la fumat.

 

Pentru a ști ce metodă de a scădea tensiunea funcționează mai bine la tine, caută să identifici cauza hipertensiunii și să o elimini. Măsoară-ți frecvent tensiunea, acasă, vezi în funcție de ce variază, și ține legătura cu medicul specialist, pentru o monitorizare avizată.    

 

 

 

 

 

 

 

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri