facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-10-22
Vizualizari: 708
Comentarii: 0
Remedii de pe vremea bunicilor pentru tuse

În urmă cu mulți ani, pe când medicina nu era atât de evoluată, bunicii și străbunicii noștri aveau propriile metode pentru a se trata de tuse, răceală, gripă. Își preparau din plante, legume de prin cămară și miere tot felul de remedii cu care nu dădeau greș. În definitiv, natura, în bogăția ei, nu ne dezamăgește niciodată și ne oferă soluții pentru aproape orice neplăcere provocată de infecțiile respiratorii. Sunt ieftine și gustoase. Trebuie doar să știm să alegem, să combinăm și să administrăm corect.antiinflamator

Siropul de ridiche neagră este remediu celebru pentru tuse productivă, bronșită, răceală și gripă. Se scobeşte o ridiche, se pune puţină miere în interior și se lasă peste noapte în apropierea unei surse de căldură. Dimineața, se scurge sucul rezultat din care se iau 3-4 lingurițe pe zi. Acest gen de sirop, îmbunătățit cu uleiuri esențiale, se găsește gata preparat, în magazinele naturiste, dar și ca ingredient în cadrul siropurilor de tuse.

Sirop de pătlagină. Această plantă medicinală are efect expectorant, dar și emolient, antiinflamator, acționând atât pe tusea uscată, iritativă, cât și pe cea cu expectorație. Se prepară un sirop punând într-un borcan de sticlă plantă de pătlagină și miere, în straturi alternative. Se învelește borcanul cu un prosop, se introduce într-un vas cu apă care se pune apoi pe foc până dă într-un clocot. Rezultă un sirop din care se consumă câteva  lingurițe pe zi.

Siropuri cu ceapă. În caz de tuse, bunica punea două cepe în cuptor, iar după ce se înmuiau le amesteca cu miere. Se forma un suc din care bolnavul bea de trei ori pe zi. Se mai poate prepara un sirop din ceapă proaspătă, tocată și lăsată la macerat în miere. Dacă adaugi în acest amestec, la macerat, și puțin cimbrișor sau muguri de pin, rezultă încă o rețetă de sirop cu proprietăți remarcabile împotriva tusei.

Hreanul este un alt dar al naturii care are proprietăți antibiotice, imunostimulatoare. Se dă un hrean pe răzătoare, se pune într-un vas cu puțină apă și se încălzește ușor, pe aragaz. Poți adăuga și ceapă tocată. După câteva minute, stinge focul, lasă puțin la răcit, apoi se adaugă miere. Siropul rezultat e foarte eficient împotriva tusei.

Ceaiul de ceapă era „asul” din mâneca oricărei gospodine, atunci când un membru al familie tușea. Cum se prepară? Extrem de simplu: se pune o ceapă la fiert, se scoate când e moale, iar apa rămasă se îndulcește cu miere. Ieftin și bun!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri