facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-02-17
Vizualizari: 864
Comentarii: 0
Remedii care tratează răceala și, în același timp, întăresc imunitatea

Pentru a scăpa repede și bine de o răceală, ai nevoie de tratament corect, care țintește cauza și ameliorează simptomele. Extrem de important este propriul sistem imunitar – cu cât e mai puternic, cu atât răspunsul la tratament e mai eficient și te vindeci mai repede. Ce-ai zice dacă folosești remedii care îndeplinesc cu succes ambele nevoi? Există plante, legume și produse ale stupului care, pe lângă faptul că întăresc imunitatea, tratează punctual anumite probleme de sănătate.

Ridichea neagră

Este celebră pentru puterea ei de a trata tusea și durerile în gât, motiv pentru care se regăsește în componența siropurilor naturale de ridiche neagră. Are efect mucolitic și expectorant, antiinflamator, antiseptic. În același timp, fiind o sursă bogată în vitamine și minerale, ridichea neagră întărește sistemul imunitar, este detoxifiantă, antivirală și ajută la vindecarea mai rapidă a răcelilor, odată apărute.

tincturaLemnul dulce

Și rădăcina acestei plante este expertă în afecțiunile gâtului, tratând răgușeala, durerea, tusea seacă, iritativă, dar și pe cea cu expectorație. Se consumă sub formă de ceai de lemn dulce, pulbere sau tinctură de lemn dulce. În același timp, datorită proprietăților antioxidante semnificative, mărește capacitatea sistemului imunitar de a învinge bacteriile și virusurile, ajută la detoxifierea ficatului, fiind un bun remediu împotriva hepatitei virale. Sunt indicate cure cu pulbere obţinută prin măcinarea fină a rădăcinii de lemn dulce. Se administrează câte o jumătate de linguriţă, de 3 ori pe zi, timp de 14 zile.

Tinctura de propolis

Se numără printre cele mai bune remedii naturiste în tot felul de probleme, un adevărat medicament şi antibiotic natural. Tratează cistite, anexite, dureri în gât, tuse, răceli, inclusiv acneea. Toate acestea în timp ce întărește sistemul imunitar. Se poate lua cu o linguriţă de miere sau se adaugă în sucuri, limonade, ceaiuri.

Mierea

Este un alt produs al stupului foarte bogat în vitamine, minerale și oligoelemente care întăresc imunitatea. De asemenea, e emolientă, antibacteriană, se folosește în ceaiuri sau în siropuri, fiind un adevărat balsam pentru gâtul iritat. Toate persoanele răcite ar trebui să consume miere (precauție doar alergicii sau diabeticii).

Uleiurile esențiale

Nu ar trebui să lipsească din casă atunci când ești răcit. Se folosesc la frecții (diluate într-o bază de ulei natural presat la rece sau sunt incluse în soluții gata preparate cum ar fi Hapciu pentru frecții, în magazinele naturiste), la inhalații cu aburi pentru desfundarea nasului, tratarea tusei și durerilor în gât, sau se administrează intern. Conțin tot ce-i mai bun dintr-o plantă, sunt bine asimilate de organism, iar efectele lor benefice îşi fac efectul, uneori, chiar mai rapid decât medicamentele de sinteză. Pe lângă tratarea unui spectru larg de afecţiuni, ele au şi rol în întărirea imunităţii. Spre exemplu, uleiul de cătină, consumat intern, creşte imunitatea, e antioxidant şi anticanceros, reducând chiar efectele cauzate de chimioterapie. Uleiurile de busuioc, de mentă, de cimbru sau de cuișoare au proprietăţi antiseptice, descongestionante, expectorante şi îţi conferă imunitate atunci când sunt epidemii de gripă. Se administrează câteva picături de trei ori pe zi, în miere.

Ceapa și usturoiul

Potrivit cercetărilor, aceste legume sunt antibiotice naturale foarte bune, care au un remarcabil efect împotriva virusurilor și bacteriilor. Se consumă ca atare, sau în diverse rețete de ceaiuri, siropuri și extracte, combinate cu miere. Ele întăresc sistemul imunitar și scurtează perioada de recuperare într-o gripă sau o răceală.

Lichenul de piatră

Este folosit încă din secolul XVI pentru tratarea afecțiunilor aparatului respirator, de la tuse, bronșită, laringită, inflamații și iritații ale gâtului, până la răceli și viroze în general. Conține polizaharide, cu rol protector pentru mucoase, e fluidizant al secrețiilor bronșice, expectorant, tuberculostatic. În plus, s-a constatat că are un efect antiinflamator comparabil cu cel al ibuprofenului (antiinflamator de sinteză puternic). Deoarece conține mucilagii cu efect calmant, emolient, se regăsește în toate siropurile ce tratează tusea seacă datorită efectului său de a reduce iritația mucoaselor și spasmului căilor respiratorii. În același timp, extractul de lichen de piatră este un tonic general, are capacitatea de a elimina particulele străine din organism și de a întări imunitatea.

Ghimbirul

Consumat sub formă de ceai (în care poți adăuga puțină miere și lămâie), ghimbirul descongestionează căile respiratorii, ameliorează durerea în gât, scade temperatura corporală, favorizează expectorația și ajută, astfel, la ameliorarea tusei. Se găsește, de altfel, și în compoziția siropului Biosept, un tratament natural cu efect antibiotic, antiviral, antifebril, antiinflamator, expectorant. În plus, conține o mare cantitate de antioxidanți care întăresc organismul și reduc riscul de infecții.

Ceaiul de soc

Are proprietăți diuretice, sudorifice, emoliente, antinevralgice și antireumatice, antiseptice, expectorante. Este excelent în caz de răceală și gripă, ajutând la scăderea febrei și la combaterea uscăciunii mucoaselor. Se mai folosește în bronșite, faringite, infecții urinare, precum și în curele de slăbire și de detoxifiere. Deoarece conține mulți antioxidanți, ceaiul de tei băut în răceală luptă împotriva virusurilor, ajută la scăderea febrei și revigorează organismul slăbit.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri