facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-04-23
Vizualizari: 587
Comentarii: 0
Remedii care tratează excesele de la mesele de sărbători

Noi, românii, avem cultul mâncării de sărbători. Gătim toate bunătățile tradiționale, că doar „așa e obiceiul”, după care dăm frâu liber poftelor, întindem mese îmbelșugate și ne chinuim să mâncăm tot. „O dată în an e Paștele”, ne consolăm noi cu ideea. Dar tocmai pentru că organismul nu e obișnuit cu aceste excese, în aceste perioade pot apărea problemele digestive serioase, de la greață, balonare și dureri de burtă până la indigestie sau toxiinfecție alimentară. Pe lista ta de cumpărături e bine să treci, astfel, și câteva remedii naturiste la care să apelezi la nevoie.

Pentru a ușura digestia, după masă, specialiștii Fares recomandă combinația de rizomi de obligeană, ghimbir, frunze de dafin, fructe de coriandru, rădăcină de gențiană și extracte de ananas și papaya. Rețeta aceasta conține enzime vegetale care inhibă formarea gazelor intestinale, prevenind balonarea și eliminând senzația de preaplin. Dacă ai mâncat prea mult, beai ceai de obligeană, care reglează sucurile gastrice, având efect digestiv, carminativ. Aromatul ghimbir (formă de ceai, sau în stare crudă, ras și adăugat în apă) taie greața, stimulează digestia, reduce gazele și balonarea, calmează arsurile gastrice.

Menta este o altă plantă pe care e bine să o ai aproape în această perioadă. Este considerată „regina” afecțiunilor digestive. Încă din antichitate era apreciată pentru puterea ei de a trata indigestia, diareea, gazele și balonarea, crampele abdominale, dar și greața și stările de vomă.

capsule moiFructele de chimion sunt recomandate celor care se balonează des, au dureri de burtă și gaze intestinale. Consumate sub formă de infuzie, după mesele principale, au efect carminativ. Inclusiv copiii pot bea acest ceai.

În caz de probleme biliare și afecțiuni ale ficatului, unul dintre cele mai cunoscute remedii naturiste este ceaiul de cicoare. Stimulează secreţia bilei şi a sucurilor gastro-intestinale și contribuie la obținerea confortului digestiv. Se bea înainte de masă de către cei care au digestie lentă şi bilă leneşă.

Uleiurile din aceste plante se folosesc în cazuri mai grave, de indigestie și toxiinfecție alimentară, sau dacă dorești efecte mai rapide. Capsulele Antibalonare, spre exemplu, conțin o combinație de mai multe uleiuri esențiale (de coriandru, mentă, fenicul, roiniță, coada șoricelului, scorțișoară sau extract de ghimbir) care acționează împreună prin sinergism. Acest remediu natural susține digestia, e antispastic, reduce balonarea și flatulența.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri