×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Remedii care nu trebuie să-ți lipsească din bagajul de vacanță

Sfaturi Practice

A început sezonul vacanțelor și unii dintre voi deja vă pregătiți bagajul. Pe lângă papuci de plajă, rochițe și costume de baie, nu uitați nici de acea mini-trusă de prim ajutor. În special în străinătate poate fi mai complicat să găsiți remediile pe care le cunoașteți de acasă, care știți că vă fac bine. Iată ce probleme de sănătate pot apărea în vacanțele la malul mării și ce soluții e bine să aveți la-ndemână.

Pentru constipația călătorului

Potrivit statisticilor, circa 80% dintre cei care merg în vacanță se confruntă cu așa-numita constipație a călătorului. De ce? În primul rând pentru că își schimbă programul obișnuit al orelor de masă, dar și dieta, consumând, probabil, mai multe dulciuri, carne, alimente bogate în

plante medicinale

grăsimi etc. În al doilea rând, constipația apare din cauza amânării nevoii de a merge la toaletă în urma faptului că și ritualul de zi cu zi e schimbat – poate dimineața, după micul dejun de la hotel, se grăbesc să plece în vreo excursie, poate serile îi prind la terasă și ajung prea târziu în camera de hotel. Constipația cauzează balonare și disconfort, agravează bolile hemoroidale și îți poate afecta feng-shui-ul vacanței. Dacă te știi predispus, e bine să ai la tine un laxativ ușor, pe bază de plante medicinale. Poți opta fie pentru un ceai laxativ pe care să îl bei dimineața la micul dejun (pe bază de frunze de senna, scoarță de crușin, rădăcină de lemn dulce sau fructe de anason), fie pentru un sirop. Laxativ cu miere și propolis e un antispastic intestinal, neiritant, care favorizează eliminarea gazelor și accelerează tranzitul. Conține semințe de psyllium, prune uscate și fructe de soc, miere, rădăcină de nalbă mare, fenicul, coriandru, chimion, ghimbir și propolis.

Pentru problemele cu pielea

Tot în vacanțe petrecem mai mult timp în aer liber, iar riscul de înțepături de insecte crește. E bine să ai la tine un gel calmant. Biosept gel conține rădăcină de brusture –  plantă cu proprietăți cicatrizante și antialergice, aloe vera – celebră pentru efectul ei antiinflamator, antibacterian și regenerator, uleiuri esențiale de ti-tree, lavandă și geranium – care au proprietăți antiseptice, de calmare a iritațiilor cutanate și de înlăturare a microorganismelor de natură bacteriană, virală și fungică. Gelul mai este recomandat persoanelor predispuse la acnee, care și aceasta se poate agrava din cauza combinației de praf și transpirație din zilele caniculare de vară.

Pentru infecțiile urinare

Îmbrăcămintea sumară, înotul în apă rece, slipul de baie ud pe care îl ţii pe tine ore în şir, toate acestea favorizează înmulţirea bacteriilor. Infecțiile urinare apar frecvent în vacanțele de vară și, în afară de prevenție prin reguli stricte de igienă, e bine să pui în bagaj un antibiotic natural Biomicin pe bază de uleiuri esenţiale sau ovule din plante medicinale, uleiuri esențiale și propolis, care protejează mucoasa vaginală fără a avea efecte adverse. Mai poți lua la tine ceaiuri medicinale din plante cu efect antiseptic, antimicrobian, antiinflamator și antifungic sau chiar creme naturale. Spre exemplu, crema Ginosept poate fi folosită preventiv, în situațiile care favorizează apariția infecțiilor cauzate de bacterii și ciuperci.

Nu strică să mai pui în trusa ta de prim ajutor un remediu pentru răceală sau pentru dureri de cap, care pot apărea pe nepusă masă în urma bălăcelii în apa rece. După ce ți-ai luat toate măsurile de precauție, nu îți rămâne decât să te bucuri de zilele libere. Noi îți dorim vacanță frumoasă și distracție plăcută!

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.