facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-04-08
Vizualizari: 397
Comentarii: 0
Reguli de igienă și de bun simț în sezonul virozelor

Dacă am învățat ceva bun în acești doi ani de pandemie este să punem mai mult preț pe regulile de igienă, să fim mai responsabili și să-i protejăm pe cei din jur. Vedem bine cât de ușor se transmit virusurile! Așadar, dacă tușești, îți curge nasul și ai toate simptomele unei viroze respiratorii, e necesar să respecți câteva reguli de bun simț atât acasă, cu familia, cât și în societate.

amelioreaza problemele respiratorii

 • Încă de la primele simptome trebuie să faci două lucruri: să păstrezi distanța față de cei din jur și să te concentrezi pe tine, să te tratezi. Dacă se poate, stai acasă o zi – două. Colegii de serviciu ar fi mai mulțumiți să îți preia ei responsabilitățile decât să le dai boala. Vorbește cu șeful și vezi ce-i de făcut! În același timp, tratează-te cu remedii antivirale pe bază de plante: bea cât mai multe ceaiuri, folosește siropuri dacă tușești sau te doare gâtul, fă inhalații cu uleiuri esențiale, ia capsule naturale special concepute pentru răceală și gripă. Astfel, vei ajuta organismul să se recupereze mai repede.
 • Dacă stai acasă, încearcă să-i protejezi și pe cei din familie. Pentru asta, dormi într-o cameră separată, aerisește cât mai des, spală-te pe mâini, nu-ți lăsa șervețelele folosite peste tot, pe suprafețe.
 • Dacă mergi la serviciu, avertizează-ți colegii că nu te simți prea bine și de aceea nu poți da mâna cu ei, nu puteți sta prea apropiați atunci când vorbiți.
 • Nu-ți umple biroul cu pastile, ceaiuri, șervețele murdare... Ar părea un mic focar de infecție.
 • efect antitusivCând eşti într-o şedinţă şi ai un acces de tuse, e frumos să te retragi într-un colţ sau să ieşi pe coridor, ca să nu-i deranjezi pe ceilalţi. La fel se face și când ești cu cineva la masă, la restaurant.
 • Trebuie să mai știi că se tușește și se strănută în îndoitura cotului, nu în palmă, pentru a nu risca ulterior să transmiți microbii prin atingerea suprafețelor.
 • O altă regulă a bunelor maniere spune că nu e frumos să-ți sufli zgomotos nasul când ești cu alții la masă, mai ales dacă ai secreții abundente. Trebuie să te ridici și să faci acest lucru într-un loc mai îndepărtat. Spală-te apoi pe mâini înainte de a reveni la masă.
 • Evită să mergi în vizită la prieteni, mai ales în familiile unde sunt copii.
 • Dacă eşti invitat în oraş, refuză politicos, explicând că nu e acum momentul. Chiar dacă prietenii insistă, cu siguranţă o fac mai mult formal, nu-ți fie teamă că se vor supăra pe tine.
 • Nu te îngrămădi la coadă, în supermarket. Păstrează distanța, nimănui nu-i convine să-i sufle în ceafă cineva cu semne de boală. E valabil și în mijloacele de transport în comun.
 • Ideal este să porți mască, în public, din respect pentru cei din jur. Fii bun, atent, responsabil! Chiar dacă la tine boala are simptome ușoare, în cazul unui bătrân, unei femei însărcinate, unei persoane cu boli cronice poate fi periculoasă.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri