facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-06-18
Vizualizari: 561
Comentarii: 0
Reguli de igienă pe care e bine să le înveţe copilul tău

În afară de o alimentaţie adecvată, somn şi mişcare în aer liber, mai există un element important pentru sănătatea copilului tău – igiena. Nu poţi să stai mereu după el, 24 de ore din 24, să-l speli pe mâini, să-l fereşti de microbi. Însă ai putea să-l obişnuieşti de mic cu câteva reguli elementare.

Încă din primii ani de viaţă copilul trebuie să ştie că, imediat ce a venit de afară, se va duce la baie să se spele pe mâini. Acest lucru îi va intra în reflex. De asemenea, trebuie să se spele pe mâini după ce s-a jucat cu animalul de companie, înainte şi după folosirea toaletei.

Apropo de toaletă, copilul e bine să ştie că doar cea de acasă este sigură, curată. În special fetiţele e bine să evite să se aşeze pe colacul vasului din toaletele publice, chiar şi al celor de la şcoală. Aşa nu va face cistite, anexite...

Îi plac fructele şi legumele? Foarte bine, să mănânce cât mai multe, însă doar dacă le spală bine înainte. Cu această regulă învăţată eviţi afecţiunile digestive, paraziţii interni, toxiinfecţiile alimentare, infecţia cu Helicobacter pylori. Copiii urmează, în general, puterea exemplului din familie – dacă îl vede pe tată că mănâncă mărul direct de pe taraba vânzătorului, fără a-l spăla, aşa i se va părea normal şi lui.

Spălatul pe dinţi de două ori pe zi este şi el important. Toată lumea din casă trebuie să ştie că nu te poţi duce la culcare dacă nu ai folosit, în prealabil, periuţa de dinţi. Nu îl obliga pe cel mic, nu îl forţa să facă acest lucru, pentru că va căpăta o aversiune. Poţi face din spălatul pe dinţi un joc frumos, lasă-l pe el să-şi aleagă periuţa preferată etc.

De mic, copilul trebuie învăţat cum să-şi facă igiena corporală, cum să se spele pe faţă, la axilă, pe picioare, în zona intimă sau pe cap. Acum se deprind toate aceste obiceiuri pe care le va folosi toată viaţa. Obişnuieşte-l pe cel mic să fie îngrijit, curat şi sănătos!

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri