Potrivit statisticilor, la nivel mondial, una din cinci persoane a avut cel puțin o dată în viață un episod de contaminare cu paraziți intestinali, iar cei mai predispuși sunt copiii aflați în comunități. Alte studii au arătat că peste 60% dintre copii au măcar o dată în viață viermișori. Indiferent cine are, adulți sau copii, e important ca toată familia să urmeze tratamentul, iar în casă să se respecte câteva reguli de igienă pentru a preveni recontaminarea.
- Prosoapele și lenjeria de pat trebuie spălate la minimum 60 de grade. Spală foarte bine pijamalele copilului, separat de alte haine.
- Evită să scuturi lenjeria, cuvertura de pat sau hainele pe care pot fi ouă de viermișori, pentru a nu risca să-i împrăștii pe alte suprafețe.
- Pune la spălat și jucăriile de plus, iar pe cele din plastic/lemn igienizează-le cu șervețele antibacteriene.
- Aerisește bine baia după ce ai folosit toaleta. Mirosul urât este, de fapt, o dovadă a existenței în aer a particulelor microscopice de excremente. Din acest motiv, periuțele de dinți ar trebui ținute într-un dulap închis și clătite cu apă fierbinte înainte de fiecare utilizare.
- Fiecare membru al familiei ar trebui să aibă prosoapele lui de față, mâini și corp, dar și tacâmurile și farfuriile lui.
- Dă cât mai des și mai bine cu aspiratorul prin casă, șterge praful cu atenție.
- Dezinfectează cu o frecvență mai ridicată robineții de la baie, clanțele ușilor, întrerupătoarele.
- Igiena mânilor este foarte importantă. Spală-te înainte și după ce folosești toaleta, înainte și după masă sau înainte de a găti și a atinge alimentele. Toți ai casei ar fi bine să-și taie unghiile cât mai scurt.
În toată această perioadă, introdu în alimentație remedii naturiste ca Vermicin Forte care omoară paraziții din interior și previn supraviețuirea lor, recontaminarea. Usturoiul proaspăt, tinctura de propolis, semințele de dovleac și uleiul de dovleac sunt leacuri cunoscute încă din bătrâni. Ananasul, afinele și papaya conțin enzime antiparazitare și, în plus, cresc imunitatea. Ceaiul și uleiul esențial de cimbru, ceaiurile de pelin și de fenicul, uleiurile esențiale de șovârv, de eucalipt sau de nucșoară au efect vermifug. De altfel, e bine să consumați cât mai multe lichide și alimente bogate în fibre și să evitați dulciurile și semipreparatele. Mergeți la magazinele naturiste și cautăți produse gata preparate, sub formă de capsule din plante, care nu au efecte adverse, doar curăță intestinele de paraziți și previn recontaminarea.
Publicat la:
2018-07-30
Vizualizari:
6015
Comentarii:
0
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply