Reguli de aur în caz de pneumonie – Fares.ro
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Reguli de aur în caz de pneumonie

Articole

Tuse, nas înfundat, febră, dureri de cap și de gât… sunt simptome ale răcelii și gripei care, deși neplăcute, apar atât de frecvent încât nu ne mai sperie. Dar cu toții tresărim când auzim de pneumonie. Faptul că virusul a reușit cumva să depășească atâtea bariere și să ajungă până la plămâni ne-a schimbat brusc atitudinea. Boala e mult mai periculoasă și trebuie tratată cu seriozitate.

Ce este pneumonia și cum o recunoști?

Pneumonia este cea mai importantă boală care afectează sistemul respirator. Reprezintă o inflamație produsă la nivelul alveolelor pulmonare, ca urmare a unei infecții cu diverse microorganisme (virusuri / bacterii). Simptomele pot apărea brusc, sau pe parcursul mai multor zile. Acestea sunt: febră, tuse seacă sau productivă (cu mucus gros, galben sau verde), dificultăți ale respirației, pierderea poftei de mâncare, durere toracică ce se agravează în timpul tusei, stare generală de rău. Diagnosticul se pune de către medicul specialist, în urma efectuării unei radiografii toracice. Există mai multe tipuri de pneumonie: virală (jumătate din cazurile de pneumonie sunt cauzate de virusurile care produc răceala și gripa), bacteriană, fungică sau de aspirație (apare în urma inhalării unui corp străin în arborele bronșic).

Cum se tratează corect?

Tratamentul depinde de cauza infecției, de severitatea simptomelor, de vârsta pacientului și de alte afecțiuni de care suferă. De obicei, medicii recomandă antibiotice, antivirale și antifungice, precum și remedii care ușurează simptomele (antitermice sau pentru calmarea tusei). În paralel, este nevoie de odihnă și de multe lichide călduțe. Acestea previn deshidratarea dată de febră/transpirație, fluidifică 

capsule moi

secrețiile și ajută organismul să lupte cu boala. Ceaiurile de cimbrișor, mentă, ghimbir și plămânărică ușurează respirația, cel de tei ameliorează tusea, cel de cimbru e antiseptic, cel de scoarță de salcie conține compuși înrudiți cu aspirina, fiind foarte bun pentru scăderea febrei.

Antibioticele de sinteză se iau doar în cazul unei pneumonii bacteriene. În paralel cu ele sau ca tratament de sine stătător, în cazul pneumoniei virale, se recomandă antibioticele naturale, din uleiuri esențiale. Nu atacă flora intestinală, nu slăbesc imunitatea, iar bacteriile nu dezvoltă rezistență la ele. Se cunosc circa 3.000 de uleiuri de la tot atâtea plante și majoritatea au proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale. Dar în vârful clasamentului ar fi 4 uleiuri esențiale: de cimbru, de cuișoare, de oregano și de ti-tree. Se administrează 3-5 picături, de trei ori pe zi, în miere, sau sub formă de capsule Biomicin. Recuperarea durează între una și trei săptămâni.

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.