facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-06-15
Vizualizari: 667
Comentarii: 0
Reglează sistemul imunitar de la nivel intestinal

Imunitatea scăzută este responsabilă pentru apariția frecventă a infecţiilor cum ar fi răcelile, infecţii urinare, erupţii ale pielii, plăgi care se infectează uşor şi se refac greu etc. Un sistem imunitar care funcţionează corespunzător, protejează organismul împotriva bolilor, încetineşte îmbătrânirea, creşte energia şi scurtează perioada de convalescenţă.

Potrivit expertilor americani, 80% din sistemul imunitar se regăsește în intestin, unde trăiesc în jur de 100 de trilioane de microbi care constituie flora intestinală normală ce contribuie la funcțiile digestive, metabolice, imune și neurologice.

O floră intestinală echilibrată măreşte capacitatea organismului de a se apăra împotriva infecţiilor, întărește sistemul imunitar, creând o barieră naturală împotriva posibilelor microorganisme dăunătoare.

Probioticele sunt microorganisme vii din hrană sau suplimente alimentare, care au proprietatea de a corecta și a asigura funcționarea corectă a intestinului, prin echilibrarea microflorei bacteriene.

Saccharomyces boulardii este o specie de drojdie utilizată extensiv în ultima vreme datorită rolului său probiotic. Numeroase studii clinice și experimentale au identificat mai multe mecanisme de acţiune ale acestei drojdii pentru echilibrarea microflorei tractului intestinal și modularea răspunsului imun sistemic și local. Un studiu publicat în anul 2012 în Therapeutic Advances in Gastroenterology susține acţiunea sa atât asupra imunităţii înnăscute, cât și asupra imunităţii adaptative. S-a observat că îmbunătăţeşte răspunsul imun la nivelul mucoaselor intestinale dar și la nivel sistemic prin creșterea nivelul seric de imunoglobuline și reducerea răspunsului pro-inflamator.

respirator si digestivRegăsiți acest probiotic în formula capsulelor IMUNITATE RESPIRATOR ŞI DIGESTIV, produs natural ce asociază Saccharomyces boulardii cu extract de astragalus, ghiara mâței, echinacea, ghimbir, usturoi, piper longum, seleniu din drojdie de bere şi vitamina D3 din germeni de hrişcă. Produsul este recomandat pentru creşterea rezistenţei organismului în diferite stări cu imunitate scăzută și refacerea florei intestinale după consumul de antibiotice.

 

Referințe științifice

Theodoros Kelesidis and Charalabos Pothoulakis. Efficacy and safety of the probiotic Saccharomyces boulardii for the prevention and therapy of gastrointestinal disorders. Therapeutic Advances in Gastroenterology. (2012) 5(2) 111–125

McFarland, L. V. (2010). Systematic review and meta-analysis of Saccharomyces boulardii in adult patients. World Journal of Gastroenterology : WJG, 16(18), 2202–2222.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri