×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Refluxul gastroesofagian, o boală care se ţine în frâu doar prin dietă

Sfaturi Practice

Îţi lasă în gură un gust amar, şi la propriu, şi la figurat. Iar asta deoarece refluxul gastroesofagian nu este o boală care se poate vindeca printr-un tratament medicamentos. Va trebui să o ţii în frâu, prin dietă!plante medicinale

Aceasta reprezintă o slăbire a sfincterului esofagian inferior. Acesta, în mod normal, se deschide la înghiţire, însă dacă nu funcţionează normal rămâne deschis pe perioade mai lungi. În acel moment, conţinutul gastric ajunge în esofag, producând arsuri, gust neplăcut. Vei avea toată viaţa această problemă, însă din fericire, prin dietă şi remedii naturiste potrivite, vei putea să elimini simptomele neplăcute.

Diagnosticul ţi-l va pune medicul, în urma unor investigaţii, şi îţi va recomanda nişte antiacide. În paralel, va trebui să-ți schimbi puțin meniul zilnic. Anumite alimente pot relaxa sfincterul și favoriza refluxul: cafeaua, ciocolata, dulciurile, dar și alcoolul și tutunul. Trebuie evitate! Alte alimente sunt iritante și produc arsuri pe esofagul deja rănit: roșiile, citricele și mâncărurile piperate, condimentate. E recomandat să nu mănânci mult la o masă pentru că un stomac prea plin crește posibilitatea de reflux gastroesofagian. Cina se ia nu mai târziu de ora 20.00, cu cel puțin trei ore înainte de culcare, pentru a nu te întinde în pat cu stomacul plin. În timpul somnului, mai pune-ți o pernă sub cap și umeri, ca să prevenii refluxul, fie el acid sau non-acid.w

Remediile naturiste pe bază de ceaiuri medicinale pot completa sau chiar înlocui tratamentul medicamentos prescris de medic. Bea ceai de coada-calului, o plantă medicinală care reduce aciditatea de la nivelul stomacului, calmează și cicatrizează. Ceaiurile de gălbenele și de mușețel au și ele efect cicatrizant, antispastic, antiinflamator.

Asocieri recomandate

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.