facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2014-03-21
Vizualizari: 4906
Comentarii: 0
Refluxul acid –  ce îl cauzează şi cum se poate trata cu remedii din cămară

Hiperaciditatea gastrică, regurgitările acide, arsurile gastroesofagiene, toate acestea pot avea mai multe cauze. Însă cel care suferă ocazional de aşa ceva este, de obicei, vinovat de două lucruri – a mâncat prea mult şi prea repede. Se întâmplă mai ales de sărbători, când mesele sunt încărcate cu de toate.

Dacă stomacul este prea plin, sucurile acide care se află în interior sunt împinse în sus spre esofag. Stomacul are un strat protector care îl apără de acţiunea acizilor, însă esofagul nu, şi de aici arsurile. Contează şi ce ai mâncat. Carnea şi alimentele grase, prăjelile, care se digeră greu şi stau mult timp în stomac, sunt cele care favorizează producerea de acid în surplus. Pe lista „duşmanilor” mai trecem cafeaua, ciocolata şi băuturile carbogazoase. Nici laptele nu este un aliat în caz de reflux acid. Chiar dacă ai senzaţia, pe moment, că laptele călduţ calmează durerea, el de fapt va stimula producerea de şi mai mult acid.protejeaza mucoasa gastrica

Dacă ai reflux acid după o masă copioasă, încearcă următoarele remedii naturiste:

-          Ceaiul de gălbenele este cicatrizant, antimicrobian, antiinflamator şi contribuie la funcţionarea normală a digestiei.

-          Coada-calului este o plantă medicinală cu efect antiacid. Consumată sub formă de ceai, reduce aciditatea de la nivelul stomacului, calmează şi cicatrizează. Toate ceaiurile se beau călduţe, nu fierbinţi.

-          Cu ceaiul de muşeţel nu dai greş niciodată. Este antiinflamator şi reduce senzaţia de arsură.

-          Ceaiul de busuioc se bea la finalul mesei, pentru o bună funcţionare a aparatului digestiv.

-          Gimbirul are puterea de a neutraliza acidul gastric şi calmează arsurile. Consumă-l proaspăt ( o bucăţică mică, rasă şi amestecată cu apă) sau sub formă de ceai.

-          Când suferi de o asemenea problemă cu acidul gastric, numai gândul la oţet te cam „arde” pe gât. Însă trebuie să ştii că oţetul de mere este un bun remediu naturist. Se amestecă o linguriţă de oţet de mere la o jumătate de cană cu apă şi se bea în timpul mesei.

-          Chimenul dulce, murăturile, merele roşii, migdalele, bananele şi varza crudă  sunt alimente care reduc aciditatea.

-          Şi, nu uita – mănâncă puţin şi des! Este cel mai sigur mod de a preveni tot felul de probleme digestive.

Recomandarea Fares: Capsulele Stomac sănătos, care contribuie la protecţia mucoasei gastrice şi elimină disconfortul digestiv.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri