Te simți mereu obosit, epuizat, abia te poți concentra la serviciu, ai dureri de cap, dureri musculare și articulare? Așa se manifestă oboseala cronică. O oboseală care nu trece după un somn bun de-o noapte. Este nevoie de mai mult decât atât. Asta deoarece cauzele acestui sindrom sunt carențele de vitamine și minerale din organism, stresul, imunitatea slabă, dar și micile greșeli de gestionare a timpului pe care le faci, fără să-ți dai seama. Tratamentul implică îmbunătățirea stilului de viață și acționarea pe mai multe paliere: odihnă, sport, o dietă sănătoasă, completată de suplimente alimentare care întăresc organismul și îi dau energie.
Ia suplimente cu magneziu! Potrivit cercetărilor, deficitul de magneziu apare la 50% dintre cazurile de oboseală cronică. Tot deficit de magneziu s-a observat la persoanele care suferă de anxietate, depresie, tulburări ale somnului, stare de slăbiciune. Suplimentele de magneziu din sursă naturală, combinate cu vitamina B6, reduc stările de oboseală și surmenaj, cresc rezistența fizică datorită rolului benefic pe care îl au la nivelul musculaturii, previn durerile de cap și contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos. Așadar, îți dau putere și te scot din depresie.
E important să dormi bine, iar pentru un somn odihnitor, de calitate, tot natura îți sare în ajutor. Există melatonină vegetală sau capsule din plante care, dacă sunt luate cu o jumătate de oră înainte de culcare, te ajută să adormi mai repede și îmbunătățesc considerabil calitatea somnului. Fiind naturale, nu dau dependență și nu au efecte adverse. În pus, obișnuiește-te seara cu un ritual prin care dai creierului semnalul că e vremea de culcare: relaxează-te în cada cu apă, citește puțin din cartea preferată, bea un ceai din plante cu efect calmant, liniștitor.
Fă sport regulat! Atunci când ești obosit, numai de mișcare nu ai chef. Dar, pe principiul „cui pe cui se scoate”, află că dă rezultat. Doar începutul e greu. Încearcă să te mobilizezi, apoi vei vedea că îți vei intra în ritm, iar la final te vei simți mai ușor, mai energic. Ideal e să faci sport în prima parte a zilei.
Renunță la fumat și la consumul excesiv de alcool! Sunt cei mai mari „hoți” de magneziu din organism. În plus, scad imunitatea. Fumatul reduce nivelul de oxigen care intră în plămâni, iar alcoolul poate afecta somnul și îți deteriorează ficatul.
Mănâncă sănătos, echilibrat, alimente bogate în magneziu și în vitamine din gama B (fructe oleaginoase, cereale integrale, ciuperci, spanac, broccoli, cartofi dulci, banane, avocado, carne de vită, de pui, pește și lactate).
Identifică factorii de stres și încearcă să-i elimini. Nu ezita să ceri ajutor de specialitate, să vorbești cu un psiholog, la nevoie. În lipsa acestuia, și un prieten optimist, glumeț, care îți ridică moralul, este binevenit. Ceaiurile, capsulele și uleiurile esențiale din gama Distonoplant fac și ele minuni cu mentalul tău.
Planifică-ți mai bine timpul de lucru și pe cel de odihnă, încercând să le delimitezi cât mai bine. Învață să spui „nu”, dacă asta simți, și deleagă din sarcini atât acasă, cât și la serviciu. Nu trebuie să le faci tu pe toate.
Adaugă comentariu