Publicat la:
2022-08-24
Vizualizari:
596
Comentarii:
0
Pe un membru al familiei îl încearcă simptomele de răceală sau gripă? Chiar dacă locuiți sub același acoperiș, asta nu înseamnă că vă veți îmbolnăvi cu toții. Dacă respectați câteva reguli simple, veți putea preveni răspândirea virusului. Nu e greu și merită din plin!
Sfaturi pentru bolnavii cu simptome de răceală și gripă
- Dacă spațiul permite, izolează-te într-o cameră, pe care o vei aerisi cât mai des. E riscant să dormi în aceeași încăpere cu soțul/soția, să stai nas în nas cu cei mici. Ar fi o probabilitate mare să le dai și lor boala.
- Atunci când tușești sau strănuți, acoperă-ți nasul și gura cu un șervețel, pe care îl arunci direct la coș. Nu-l lăsa pe masă, pe un colț de mobilă! Microbii rezistă ore în șir pe suprafețe.
- Câteva zile, nu mânca la aceeași masă cu ceilalți membri ai familiei, în plus, e bine să ai propriile farfurii și tacâmuri.
- De asemenea, la baie nu folosiți la comun același prosop de mâini. Dacă aveți două băi, una poate fi rezervată exclusiv persoanei bolnave.
- Dacă ești părinte și nu te poți sustrage de la anumite ritualuri în familie (de exemplu, să ai grijă de copilul cel mic), poartă mască.
- Încearcă să te odihnești mai mult, bea multe ceaiuri care te hidratează și calmează tusea, durerea în gât, folosește remedii antivirale, pe bază de plante, care grăbesc vindecarea.
Sfaturi pentru ceilalți membri ai familiei
- Menajați, un timp, bolnavul și acordați-i spațiu, la propriu! Ajutându-l pe el, vă ajutați și vă protejați pe voi.
- Spălați-vă pe mâini cât mai des și folosiți geluri/spray-uri dezinfectante. E bine să faceți curățenie și să dezinfectați mai des lucrurile pe care le atingeți la comun: clanțe, întrerupătoare, robineți.
- Aerisiți încăperile cât se poate de des, iar în restul timpului, când ferestrele sunt închise, folosiți uleiuri esențiale în lampa de aromaterapie, pentru purificarea aerului.
- Și voi ați puteți lua, timp de una-două săptămâni, câteva remedii naturale pentru fortificarea organismului: vitamina C, quercetină, zinc, vitamina D. Un sistem imunitar puternic vă va proteja mai bine de virusuri.