facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2021-07-13
Vizualizari: 1469
Comentarii: 0
Cum previi și cum tratezi răcelile de vară

Nu trebuie să fie rece afară pentru a... răci. Și în zilele călduroase de vară te poți la fel de bine trezi cu nas înfundat, febră, durere în gât și tuse. Cum e posibil? Cauzele sunt un pic diferite, la fel și măsurile de prevenție.

De obicei, asociem răcelile cu zilele mohorâte de toamnă-iarnă când, scuturați de frisoane, stăm înfofoliți sub o pătură groasă, cu un ceai fierbinte în mână. Să nu ne imaginăm că, dacă afară e cald și frumos, suntem feriți de neplăcerile unui episod de boală. Virusurile se răspândesc ușor de la o persoană la alta, provocând simptome precum: dureri de cap, de gât, febră care se instalează brusc, dureri musculare, greață, vărsături.

Cauzele răcelilor de vară

Schimbărie bruște de temperatură ne sensibilizează mucoasa nazală și o face vulnerabilă în fața virusurilor. Dacă iarna ne îmbolnăvim din cauză că petrecem mai mult timp la interior, aerisim mai rar încăperile, apoi ieșim în frig, vara vine cu provocările ei: trecerea de la caniculă la aerul condiționat din încăperi și din mașini, filtrele murdare ale acestui aparat, purtătoare de virusuri și bacterii, consumul de înghețată și băuturile reci, toate acestea pot provoca infecții respiratorii.

Cum tratezi corect răceala

r8 siropMai ales acum, vara, avem nevoie de multe lichide, pentru hidratare. Sunt de evitat sucurile din comerț, cafeaua și alcoolul. Avem liber la ceaiuri din plante medicinale cu efect antiviral, emolient pentru gât, calmant pentru tuse. Consumă-le călduțe.

Ia un antiviral natural, pe bază de uleiuri esențiale (mentă, roiniță, rozmarin, copaiba, scorțișoară, ghimbir etc.). Este tratamentul perfect într-o asemenea situație, căci acționează țintit asupra virusurilor care au provocat răceala, inactivându-le.

Durerile în gât dispar dacă mesteci un fagure de miere, peste care ai picurat puțină tinctură de propolis. Plantele fac și ele minuni. Pentru tuse, există siropuri special create care acționează atât pe tusea seacă, prin efect de calmare, cât și pe tusea cu expectorație, prin fluidificarea secrețiilor.

Fă inhalații cu uleiuri esențiale, pentru menținerea căilor nazale curate și mănâncă alimente ușoare, nutritive, bogate în vitamine.

Cum previi răcelile

  • În primul rând, atenție la igienă! Spală-ți mâinile cât mai des și evită să le duci la nas și la gură; spală foarte bine fructele și legumele înainte de a le consuma.
  • Nu sta în bătaia aerului condiționat, curăță-i frecvent filtrele și nu-l seta la o temperatură mult mai scăzută față de cea de afară. Diferența dintre interior și exterior ar trebui să fie de maximum 6-7 grade.
  • Odihnește-te! Nopțile sunt mai scurte vara și avem tendința de a le pierde la terase. Dar în continuare avem nevoie de cele 8 ore de somn pe noapte.
  • Consumul mai frecvent de alcool slăbește sistemul imunitar și ne face vulnerabili în fața virusurilor. Evită-le! În schimb, încearcă să-ți întărești imunitatea profitând de bogăția de fructe și de legume pe care ți-o oferă natura în această perioadă.
  • Fă sport în aer liber pentru a-ți tonifia organismul și a alunga stresul!
  • Soarele ne este acum un aliat. Expunerea (la ore potrivite!) crește nu doar nivelul de serotonină, „hormonul fericirii”, ci și aportul de vitamina D. Aceasta din urmă, denumită și „vitamina Soarelui”, aduce o mulțime de beneficii în organism: reduce răspunsul inflamator al organismului la infecție, iar dacă la un moment dat răcești, te vindeci repede.
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri