facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2023-04-06
Vizualizari: 663
Comentarii: 0
Răceala la serviciu: reguli de bun simț pentru bolnavi

Nu prea poți să-ți iei concediu medical de fiecare dată când te prinde o viroză. De altfel, în sezonul epidemiilor de răceală și gripă, când foarte mulți sunt bolnavi, ar însemna ca jumătate dintre angajați să stea acasă. Prin urmare, vrând-nevrând, trebuie să mergi la muncă. Dar atenție! Asta nu înseamnă să te porți ca și când nu ai avea nimic. Ai grijă de tine, dar și de colegii din jur pe care, cu mici măsuri de bun simț, îi poți feri de contaminare.

  • Munca de acasă. Dacă serviciul îți permite și nu e nevoie neapărat de prezența ta fizică, optează pentru munca de acasă, măcar 1-3 zile. Colegii îți vor fi recunoscători.
  • Nu-ți ascunde boala. În situația în care trebuie totuși să mergi fizic la birou, avertizează-ți colegii că ești bolnav. Asta nu înseamnă să te plângi cât îți e de rău și ce simptome ai, ci pur și simplu îi rogi să stea mai departe de tine.
  • Încearcă să te izolezi. Vezi dacă nu poți lucra într-un spațiu mai retras, într-o sală de ședințe pe care nu o folosește nimeni. O altă soluție ar fi să porți mască. E greu, neplăcut, mai ales dacă strănuți des și ai nasul înfundat, dar cu siguranță limitezi contaminarea celor din jur.
  • Evită contactul direct. Nu îți saluta colegii dând mâna cu ei, nu îi servi cu diverse ronțănele aduse de acasă, nu împrumutați unul de la altul pixul, telefonul. Cei din jur poate nu te vor refuza direct, ca să nu te simți jignit, dar și ei probabil se gândesc că îi expui unui risc.
  • Tusea, strănutul. Noua regulă de bune maniere spune să strănuți sau să tușești nu cu mâna la gură, ci în îndoitura cotului. Sau într-un șervețel pe care îl vei arunca imediat după. Acoperindu-te cu mâna, riști să împrăștii microbii peste tot, dacă nu te speli în secunda doi.
  • Aerisește cât poți de mult și de des încăperea în care stați cu toții. Boala se transmite prin aerosolii încărcați cu particule (mucus, salivă) pline de microbi.
  • Purifică aerul. După ce ai aerisit bine, în perioadele în care fereastra e închisă folosește un ulei esențial în lampa de aromaterapie. Are un parfum plăcută care nu poate deranja pe nimeni. În plus, dezinfectează aerul, omoară virusurile. Dacă nu aveți la birou o lampă de aromaterapie, cumpără tu una.
  • Fii atent la mici detalii. De exemplu, nu atinge obiecte comune din birou (clanță, telecomandă) imediat după ce ți-ai suflat nasul, fără să-ți fi dezinfectat mâinile în prealabil. Virusurile se pot transmite prin atingerea suprafețelor contaminate, apoi ducerea mâinilor la nas și la gură.
  • Tratează-te! Te vei simți mai bine, vei reduce perioada de vindecare, precum și gradul de contagiozitate dacă urmezi tratamentul corect. E necesar să bei multe ceaiuri medicinale, alternate cu plicuri solubile speciale, să iei capsule antivirale, comprimate de supt pentru durerea în gât și sirop, dacă în peisaj apare tusea. Ca să nu plimbi sticluța cu tine la birou, află că siropul Plantusin Forte este și în varianta de pliculețe ambalate individual. Poți lua 1-2 la tine, în geantă.

Când îți iei apă de la dozatorul comun, nu atinge marginile cănii pe care pui gura de robinetul dozatorului. Nu-ți umple biroul de șervețele, dezinfectează-ți cât mai des mâinile cu geluri speciale, la fel și biroul, cu un spray antiseptic pentru suprafețe.

Nu toți colegii procedează așa când sunt bolnavi? Nu-i nimic, dai tu tonul, iar ei îți vor urma exemplul. Data viitoare poate vei avea tu nevoie să fii protejat.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri