facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-07-14
Vizualizari: 1818
Comentarii: 0
Pune-ți pofta de dulce-n cui! Pentru asta, îți dăm 10 trucuri

Dacă ai înțelege exact cât de rău face zahărul pentru organism, probabil că nu l-ai mai consuma, sau te-ai gândi de două ori înainte să mănânci o prăjitură din comerț. Să îți explicăm: dulcele consumat este o sursă de energie. Dacă nu o folosești la momentul ingerării, corpul o păstrează sub formă de depuneri. Vrei să slăbești? Renunță la dulciuri, iar dacă îți e prea greu și tentația e prea mare, iată mai jos câteva trucuri de mare ajutor.

- Dacă te-ai obișnuit să ronțăi zilnic biscuiți, fursecuri, ciocolată, îți va fi greu să renunți brusc într-o zi. De aceea e recomandat să o faci treptat, reducând porțiile.sunatoare

- Amână nevoia de a mânca. De obicei, pofta acută de dulce nu ține mai mult de 20-30 de minute. Dacă îți impui să treci peste ea, vei reuși. Caută-ți o preocupare, ocupă-ți mintea cu altceva, ca sa uiți de poftă.

- Apa sau ceaiul te pot salva. Bea o ceșcuță de ceai și papilele tale gustative vor avea o preocupare.

- Apoi, află că există plante care au puterea de a tăia pofta de dulce, printre acestea, sunătoarea. Ceaiul din această plantă tratează stresul și depresiile ușoare prin creșterea nivelului de serotonină (hormonul fericirii), cam ce face și dulcele. Diferența este că ceaiul acesta nu conține calorii.

- O altă plantă celebră pentru puterea ei de a tăia pofta de dulce este Gymnema sylvestre. Ea reglează metabolismul glucidelor care se leagă de receptorii gustativi pentru dulce de la nivelul limbii, blocându-i. Cu alte cuvinte, îți schimbă percepția asupra dulciurilor, care îți vor părea sălcii. Planta aceasta se regăsește în Daphne anti dulce, pastile pe care e recomandat să le iei la nevoie, înainte de a mânca o ciocolată. Vei vedea că nu îți va plăcea și o vei da de-o parte pentru că vei simți doar un gust de lapte praf.

- Ține fructele aproape. Chiar dacă și ele conțin fructoză, nu îngrașă aşa cum o face zahărul. 100 g de pepene roșu, spre exemplu, are doar 20 de calorii. E gustos și chiar taie pofta de altceva „bun”.

- Spală-te pe dinți, bea un ceai de mentă sau mestecă o gumă. Mentolul conținut de acestea taie dorința de mâncare.

- Nu te înfometa și mănâncă regulat, la ore fixe, ca să nu-ți scadă glicemia și să începi să te gândești la „ceva dulce”.

- Un alt truc este să mănânci un iaurt simplu degresat sau un cubuleț de brânză cu câteva boabe de struguri.

- Ca să-ți treacă pofta de tot, folosește-te de gheață. Pune la congelator suc de fructe proaspăt stors, în forme de cuburi. La nevoie, ia un cubuleț și ține-l în gură. Papilele tale gustative își vor satisface nevoia de dulce, asta până când vor amorți din cauza temperaturii.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri