Discută cu
medicul Fares
×
x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!

Ia măsuri din timp! Așa îți protejezi copilul de răcelile ce vor urma

Articole

Mai e puțin și încep școlile, intrăm oficial în sezonul răcelilor. Pentru a preveni desele episoade de boală în rândul copiilor, ar fi bine să iei de acum măsuri. Atenție la imunitate, învață-l pe cel mic regulile de igienă și ține aproape o „trusă verde” de prim ajutor în caz de boală.

În primul rând e bine să aveți cu toții grijă la alimentație. Nu doar copilul, ci întreaga familie trebuie să mănânce sănătos. Puterea exemplului funcționează! Mizați pe fructe și legume proaspete, bogate în vitamina C, pe supe, ciorbe, lactate și proteine de bună calitate, pe ceaiuri, siropuri, produse ale stupului și suplimente cu echinacea, sucuri proaspete de fructe, cereale integrale etc. Aceste obiceiuri alimentare sănătoase îi mențin copilului un sistem imunitar puternic, care îl va ajuta să lupte cu virusurile, odată contactate.

● Învață-l pe cel mic regulile de igienă, cum ar fi spălatul frecvent pe mâini, folosirea toaletelor publice, evitarea atingerii nasului, gurii și ochilor cu mâinile murdare, spălarea fructelor înainte de consum și multe altele. Șervețelele umede și gelurile dezinfectante de mâini trebuie să facă și ele parte din rutina de zi cu zi.

● Nu-l duce în locuri aglomerate, în special în spații închise. Atunci când circulați cu mijloacele de transport în comun, cel mai bine e să purtați mască.

● Odihna este foarte importantă. Dacă nu dorm suficient, copiii sunt expuși unui risc crescut de îmbolnăvire din cauza slăbirii sistemului imunitar.

● Nu vă feriți să ieșiți afară și să faceți mișcare, indiferent de vreme! Vara, când e caniculă, trebuie să ieșiți spre seară, când se mai domolește arșița. Sunt atâtea de făcut: jucat fotbal, volei, plimbat cu bicicleta. Toate acestea ajută la întărirea organismului și îmbunătățesc condiția fizică, oxigenează creierul și dau poftă de mâncare, dezvoltă anticorpi, astfel încât copilul va reacționa mai bine în fața răcelilor. În plus, aerul curat revigorează organismul, liniștește, iar micuții vor dormi mai bine noaptea.

Pentru orice eventualitate, ține în casă câteva remedii de prim ajutor în caz de răceală și gripă. Ar fi nevoie de ceaiuri, siropuri pentru tuse, comprimate de supt în caz de dureri în gât,  capsule din plante, cu efect antiviral, un remediu împotriva febrei și ceva vitaminizant, pentru imunitate.

Atenție! Tratamentul trebuie să țină cont de vârstă și de modul de manifestare a bolii. Dacă ai nevoie de ajutor, Fares vine cu recomandări: am creat o schemă de tratament pentru fiecare categorie de vârstă (sugari, copii mici de 1-2 ani, copii de 3-6 ani, de 7-12 ani, adolescenți și adulți). Consultă tabelul atât în caz de boală, cât și preventiv!

Adaugă comentariu

Te asigurăm că nu folosim datele tale personale în alt scop decât cel precizat în Politica de Confidențialitate, iar bifarea acestei căsuțe echivalează cu acceptarea celor prezentate.