facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2022-06-22
Vizualizari: 935
Comentarii: 0
Propolisul – un antiinfecțios natural puternic

Propolisul, numit și clei de albine, este o substanță rășinoasă aromată colectată de albine  din mugurii și axilele frunzelor anumitor copaci și folosită pentru acoperirea pereților interiori din stup, lipitul fagurilor și protecția față de dăunători. Are proprietăți terapeutice (bactericide, antivirale, antimicotice, antiinflamatorii, analgezice, regeneratoare, antitoxice) cunoscute încă din Antichitate, având și o acțiune bioactivă puternică. Propolisul este folosit ca produs apico  terapeutic în medicina populară pentru tratarea diferitelor afecțiuni, iar în Egiptul Antic era folosit pentru mumificarea cadavrelor. Conține un complex de antibiotice vegetale și elemente chimice de care organismul uman are nevoie (Fe, Zn, Cu, Co, Mn, Mo, Al, V, Ca, Si, Sn, Ba).

Propolisul se prezintă ca o masă lipicioasă de culoare variabilă între verde, maro și negru, având miros aromat de rășini și balsamuri. Este solubil în alcool și eter și greu solubil în apă. Punctul de topire este situat între 70 – 120 °C. La temperatura de 37°C se înmoaie, iar la temperaturi scăzute este casant.

Are acțiune antimicrobiană: flavonoidele, galangina, pinocembrina, acidul benzoic și cafeic, dar și esterii acestora sunt moleculele care conferă propolisului proprietățile sale antibacteriene și antifungice. Bacilii gram-pozitivi, acido-rezistenți și cocii gram-pozitivi sunt cei mai sensibili la propolis. Este un antifungic activ asupra Candida albicans și Aspergillus trichophyton. Are efect regenerant și vindecător: mai precis acidul ferulic din propolis, are capacitatea de a stimula regenerarea și creșterea celulelor pielii.G84 Ginosept Ovule

În acest studiu s-a evaluat influenţa tincturii de propolis asupra producţiei de biofilm (strat protector, format de bacterii şi fungi împotriva antibioticelor) format de Candida albicans, izolată de la pacientele cu candidoză vulvovaginală. Concentraţia de 546,87 μg/mL a produs moartea a 75.8% din izolatele de Candida. Tinctura de propolis a inhibat producţia de biofilm a C. albicans, fiind astfel un fungicid potent, cu eficienţă în candidoza vulvo-vaginală.

Tinctura de propolis o regăsim în produsul Ginosept ovule G84, dispozitiv medical, ce protejează natural sănătatea intimă, luptă împotriva infecțiilor intime, reduce disconfortul cauzat de problemele intime și accelerează refacerea mucoasei vaginale afectate.

Bibliografie

1.https://www.compagnie-des-sens.fr/propolis-guide-complet/

2.Capoci IRG, Bonfim-Mendonça P de S, Arita GS, et al. Propolis Is an Efficient Fungicide and Inhibitor of Biofilm Production by Vaginal Candida albicans.Evidence-based Complementary and Alternative Medicine?: eCAM. 2015;2015:287693.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri