facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2019-12-17
Vizualizari: 1007
Comentarii: 0
Propolisul, medicamentul-minune oferit de natură

Cuvântul propolis vine din greacă și înseamnă „partea dinaintea cetății”. Grecii l-au numit astfel după ce au observat cum propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecție. La fel protejează și organismul uman. Sunt zeci de afecțiuni care își găsesc leac în propolis, un tratament natural eficient.

Cum se consumă?

Este unul dintre cele mai puternice medicamente antiinfecțioase oferite de natură. Poate distruge 30 de tipuri de virusuri, 21 de bacterii și 9 specii de ciuperci parazite. Are efect antiinflamator și analgezic, e un foarte bun agent bactericid și dezinfectant natural, fiind util în afecțiuni respiratorii, cardiovasculare, ale pielii etc. Se poate consuma ca atare (bucățele mici, închise la culoare, care se țin în gură), sau sub formă de tinctură, ori extract hidrogliceric (10-15 picături într-o linguriță de miere, de trei ori pe zi). Este component de bază în cadrul comprimatelor masticabile sau dropsurilor pentru gât, în spray-uri, în siropuri, dar și în creme pentru piele. Multe rețete includ propolisul în combinație cu miere, cu pătlagină, cu echinacea, cu vitamina C, se adaugă în sucuri de fructe sau se combină cu alte plante medicinale, astfel încât efectele lor terapeutice cresc exponențial.

Ce tratează?

Propolisul este celebru în primul rând pentru puterea sa de a trata afecțiunile gâtului. El inhibă dezvoltarea bacteriilor, reface țesuturile afectate de acestea, calmează durerea, tusea, tratează bronșite, laringite, faringite. Apoi, este bun la întărirea imunității. Un studiu realizat în Germania a demonstrat că persoanele care iau 50 de picături de propolis de patru ori pe zi își scad cu până la 40% riscul de a face gripă. Făcând periodic cure cu propolis, capeți o rezistență sporită la infecțiile de orice tip și întărești organismul. Efectul e vizibil dacă în paralel ai un stil de viață sănătos și o alimentație echilibrată.

Datorită efectului său antibacterian, propolisul ajută și în caz de gingivite, stomatite, parodontoze și candidoze orale, dacă se clătește gura cu apă și tinctură, sau se ține în gură o boabă de propolis brut. E eficient și în caz de probleme digestive (toxiinfecții alimentare, paraziți intestinali, gastrită, ulcer, infecția cu Helicobacter Pylori). Se administrează dimineața, pe stomacul gol. Propolisul e folosit și extern, ajutând la vindecarea eczemelor, herpesului, acneei și arsurilor. Pe zona afectată se pun comprese cu tinctură de propolis sau se aplică 1-2 picături. Are o puternică acțiune antiinflamatoare, analgezică, antimicrobiană, anestezică și cicatrizantă.

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri