facebook-page-view
Discută cu
medicul Fares
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2018-05-10
Vizualizari: 2467
Comentarii: 0
Propolisul, leac pentru o mulțime de afecțiuni

Este unul dintre cele mai puternice medicamente antiinfecțioase oferite de natură. Poate distruge 30 de tipuri de virusuri, 21 de bacterii și 9 specii de ciuperci parazite. Propolisul este folosit în compoziția numeroaselor tratamente și pe bună dreptate. Iată în ce situații poți apela cu încredere la el.

Acum, primăvara, albinele încep să producă în „farmacia stupului” un medicament extraordinar. Ingredientele și le adună din mugurii și de pe scoarța plopilor, castanilor, sălciilor sau mestecenilor. Apicultori îl colectează prin răzuire și fie fac din el tinctură, fie îl lasă sub formă brută. Cuvântul propolis vine din greacă și înseamnă „partea dinaintea cetății”. Grecii l-au numit astfel după ce au observat cum propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecție. La fel protejează și organismul uman. Sunt zeci de afecțiuni care își găsesc leac în propolis.

Răcelile, gripa

Un studiu realizat de cercetătorii germani, citat de csid.ro, a arătat că cei care iau 50 de picături de tinctură de propolis de patru ori pe zi își reduc cu 40% riscul de a face o infecție cu virusul gripal. De asemenea, odată răcit, propolisul reduce timpul de vindecare de la 6-7 zile la 3-4 zile.

Durerile în gât

Pentru calmarea lor, se ia o bucățică mică de propolis și se suge ca pe bomboană. Se mai poate consuma sub formă de tinctură, administrându-se 10-15 picături într-o linguriță de miere, de trei ori pe zi. De altfel, efectele sale sporesc atunci când e combinat cu mierea  sau cu unele plante medicinale. Astfel, el inhibă dezvoltarea bacteriilor, reface țesuturile afectate de acestea, calmează durerea, tusea, tratează bronșite, laringite, faringite.

Candidoza orală

Propolisul anihilează bacteriile din gură care produc afte, gingivite și stomatite, fiind folosit și pentru îndepărtarea halenei.

Infecțiile vaginale

Propolisul se poate aplica și intravaginal, ca ingredient în cadrul ovulelor din uleiuri esențiale. Are un puternic efect antifungic, similar cu clotrimazolul, inhibă producția de biofilm (strat protector format din fungi împotriva antibioticelor) și nu are efecte adverse.

Astenia de primăvară

Aceasta poate fi tratată și ea cu propolis. Acesta are efecte tonice asupra sistemului nervos și echilibrează nivelul hormonal.

Problemele cardiace

Consumat zilnic, în cure, propolisul reduce colesterolul rău și reface elasticitatea vaselor de sânge, prevenind hipertensiunea.

Problemele digestive

Fiind un puternic antibiotic natural, propolisul combate paraziții intestinali și bacteriile dăunătoare din stomac (precum H. Pylori), tratează toxiinfecțiile alimentare și, dacă e administrat dimineața, pe stomacul gol, te scapă de simptomele supărătoare ale colitei de fermentație. De asemenea, e bun în caz de gastrită sau ulcer.

Întărește imunitatea

Făcând periodic cure cu propolis, capeți o rezistență sporită la infecțiile de orice tip și întărești organismul.

Afecțiunile pielii

Propolisul se folosește și extern, în compoziția spray-urilor sau unguentelor antiseptice, grăbind vindecarea plăgilor, arsurilor, inflamațiilor pielii și rănilor. Inclusiv coșurile se vindecă mai repede dacă aplici pe ele un tampon cu tinctură de propolis. Are efect dezinfectant, anestezic și regenerator.

Propolisul se consumă ca atare, sau ca ingrediente în cadrul altor remedii preparate în casă sau cumpărate de la magazinele naturiste. Se găsește în compoziția comprimatelor masticabile, tincturilor, spray-urilor, siropurilor, unguentelor, ovulelor sau dropsurilor. Administrat în cantitățile recomandate, nu are efecte adverse sau contraindicații, cu excepția celor care au alergie la produsele stupului.

 

 

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri