facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2020-08-03
Vizualizari: 4473
Comentarii: 0
Profită de minunata lavandă! Iată la ce e bună și cum o poți folosi!

Vara este sezonul lavandei. O cultivăm în grădină, o găsim pe câmpuri sau de cumpărat în piețe. Este senzațională nu doar prin miros și frumusețe, ci și prin proprietățile tămăduitoare pe care le are asupra organismului nostru. Putem folosi lavanda când suntem răciți, ne doare capul, suntem stresați sau avem probleme cu somnul, dar și în cosmetică sau la mici trucuri în gospodărie.

Bună pentru sănătatea organismului

  • Lavanda, sub toate formele sale (ceai, ulei esențial sau proaspătă), te ajută când ești încordat, suferi de anxietate, de insomnie, având un efect sedativ asupra sistemului nervos. Un ceai călduț de lavandă, îndulcit cu miere și băut seara, pe terasa casei, este somniferul perfect. Ameliorează stările de agitație, anxietate, nervozitate, palpitații. În același timp, e util și la scăderea tensiunii. Tot pentru un somn liniștit îți poți pune în dormitor buchețele de lavandă sau te poți bucura de mireasma acestor flori folosind ulei esențial în lampa de aromaterapie. Ca bonus, scapi și de grija țânțarilor, care nu se dau în vânt după acest miros. Florile și uleiul de lavandă se găsesc în gama de produse Distonoplant (ceai, capsule, ulei), destinate celor ce se confruntă cu stări de anxietate, stres, agitație, tulburări digestive, cardiovasculare cu substrat nervos.
  • Când te doare capul, suferi de sinuzită, ești răcit, gripat, fă inhalații cu ulei esențial de lavandă. Pune câteva picături de ulei într-un vas cu apă fierbinte și stai deasupra lui, cu un prosop pe cap, inspirând aerul binefăcător. La fel de bine poți pune în apă o efect relaxant si calmantlingură de plantă uscată.
  • În afecțiuni digestive. Folosit intern, uleiul de lavandă te scapă de durerile de stomac, susține digestia, reduce balonarea, stimulează secreția și eliminarea bilei, restabilește pofta de mâncare. Polifenolii din lavandă au capacitatea de a reduce numărul bacteriilor rele din stomac și de a relaxa musculatura. Se consumă 5 picături de ulei într-o linguriță de miere.
  • Lavanda are și efect antioxidant, putând preveni și trata afecțiuni cardiovasculare, mai precis în nivelul lipidelor serice. S-a demonstrat că extractul etanolic sau în apă distilată de lavandă, administrat oral, zilnic, timp de 25 de zile, a redus nivelurile serice de colesterol, trigliceride, LDL și VLDL, în timp ce a crescut nivelul de HDL.
  • E bună pentru creier. Există studii care au arătat că lavanda îmbunătățește funcțiile neurologice. Extractul din această plantă aromată are un efect protector asupra permeabilității barierei sangvine cerebrale și protejează împotriva stresului oxidativ la nivel cerebral. S-a urmărit și rezultatul stimulării olfactive și s-a ajuns la concluzia că inhalarea de ulei esențial de lavandă crește semnificativ nivelul de serotonină și reduce anxietatea.

 

Utilă în gospodărie

Acum e momentul să-ți faci provizii cu lavandă. Pune-o în săculeți și plasează-i în dulap, pe rafturi, căci protejează hainele de molii și le dau un miros plăcut. Se poate folosi la curățenie. Uleiul esențial dezinfectează suprafețele și lasă un miros plăcut. Se pun câteva picături de ulei într-o sticlă cu pulverizator și se stropesc suprafețele. Dacă vrei un aer înmiresmat, „de vară”, în casa ta, purifică-l cu ulei esențial de lavandă, în lampa de aromaterapie. De asemenea, pune câteva picături de ulei de lavandă pe o dischetă demachiantă și las-o în sacul aspiratorului, iar mirosurile urâte vor dispărea.

 

ASOCIERI RECOMANDATE
Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri