x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!
  • Tip produs
  • Arii de acţiune
  • Plantă
×
Filtreaza DIN 101 PRODUSE
Ordonează după:
  • Tip produs
    ×
  • Gama
    ×
  • Arii de acţiune
    ×
  • Plantă
    ×

CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE SINDROMUL DE COLON IRITABIL 

 

Sindromul colonului iritabil se caracterizează prin disconfort abdominal, balonare și modificarea funcției intestinale normale (constipație sau diaree).

Nu există o cauză unică pentru această afecțiune, dar factorii de mediu – cum ar fi schimbările de rutină, stresul emoțional, infecția, comportamentele de toaletă și dieta – pot declanșa simptome.

Unele dintre cele mai comune semne ale sindromului de intestin iritabil includ:
-dureri abdominale sau crampe care sunt adesea ameliorate prin eliminarea gazelor sau a scaunului;
-diaree și constipație (care pot apărea concomitent);
-o senzație că intestinele nu sunt complet golite;
-balonare și distensie abdominală.

Niciunul dintre aceste simptome nu este exclusiv IBS. Este neobișnuit ca IBS să producă aceste simptome, pentru prima dată, după vârsta de 40 de ani.

Sindromul intestinului iritabil poate fi împărțit în trei mari categorii:
-constipație predominantă – persoana tinde să alterneze constipația cu scaune normale;
-diaree predominantă – persoana are tendința de a prezenta scaune moi, care pot apărea frecvent. Necesitatea de a merge la toaletă poate fi urgentă și nu poate fi amânată. Incontinența poate fi o problemă.
-alternarea constipației și diareei.

Cauza de bază a sindromului de colon iritabil este probabil explicată prin mulți factori diferiți, unici pentru fiecare individ. S-a descoperit că anumiți factori „declanșează” probleme la persoanele susceptibile. Acestea includ:
-infecția – un episod de gastroenterită va duce adesea la simptome persistente ale intestinului, mult timp după ce bacteria sau virusul cauzator a fost eliminat;
-intoleranța alimentară – alimentele care sunt slab absorbite (cum ar fi carbohidrații care sunt denumiți „FODMAPS” – oligozaharide, dizaharide, monozaharide și polioli fermentabili) sunt cel mai frecvent declanșator alimentar pentru IBS. Aceste „zaharuri” includ fructoza, lactoza și sorbitolul.
-stresul emoțional – emoțiile puternice, cum ar fi anxietatea sau stresul, pot afecta nervii intestinali la persoanele susceptibile;
-reglarea inadecvată a semnalizării între creier și intestin. Uneori, aceasta este denumită „hipersensibilitate viscerală” (intestin sensibil);
-anumite tipuri de medicamente – antibioticele, antiacidele și analgezicele pot duce la constipație sau diaree.

IBS poate fi gestionat cu succes cu tratamente care sunt adaptate individului. Clinicienii vor recomanda adesea identificarea și evitarea factorilor declanșatori. Opțiunile de tratament pot include îmbunătățirea obiceiurilor alimentare cum ar fi creșterea aportului de fibre și lichide și reducerea aportului de alimente care produc gaze, dar și completarea acestor diete cu suplimente alimentare dedicate problemelor de intestin iritabil cum sunt capsulele și ceaiurile COLON SĂNĂTOS, dar și cu suplimente cu efecte de ușurare a digestiei, antispastice și antibalonare cum sunt ceaiurile de mentă, busuioc, mușețel, chimion, fenicul, cimbru, ghimbir, mărar, obligeană, roiniță, salvie, rozmarin, ulei esențial de mentă sau o combinație dintre acestea; în cazul în care predomină ca și cauză stresul, se pot administra concomitent ceaiurile de sunătoare, lavandă, valeriană (valeriana are și efect antispastic). Se poate apela și la suplimente probiotice, cum sunt capsulele PROBIO VITAL, cu rol în îmbunătățirea florei intestinale benefice. Produsele pot fi administrate combinat, conform asocierilor recomandate în prospectele acestora.