x
RĂMÂI CONECTAT!
Lasă-ne adresa de mail şi află noutaţile Fares!
  • Tip produs
  • Arii de acţiune
  • Plantă
×
Filtreaza DIN 63 PRODUSE
Ordonează după:
  • Tip produs
    ×
  • Gama
    ×
  • Arii de acţiune
    ×
  • Plantă
    ×

CUM SCAZI ÎN MOD NATURAL COLESTEROLUL ȘI TRIGLICERIDELE

Una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate ale oamenilor, în societatea modernă, este creșterea nivelului grăsimilor din sânge. Acestea sunt reprezentate fie de colesterol, fie de trigliceride. Haideți să vedem ce cauzează această creștere, cum o putem trata, dar și preveni!

Tot ce trebuie să știi despre colesterol

În buletinele de analiză, ai observat probabil că această grăsime este împărțită în HDL (colesterol bun) și LDL (colesterol rău). HDL are mai multe funcții în organism, fiind o componentă vitală pentru toate celulele: are rol în reglarea permeabilității membranelor și în formarea de noi celule, e esențial în sinteza acizilor biliari, în sintetizarea vitaminei D, ajută la formarea hormonilor și multe altele. În schimb, LDL se depune pe interiorul vaselor de sânge unde formează o placă. Arterele se îngroasă, devin mai puțin flexibile, așa apărând ateroscleroza și afecțiunile cardiovasculare. Între HDL și LDL trebuie să fie un echilibru. Colesterolul total este un mix între cel bun și cel rău, ideal fiind să fie sub 200 mg/dl, nu mai mult.

Cauze care duc la creșterea colesterolului

Prima cauză este alimentația bogată în prăjeli, lactate grase, carne procesată, grăsimi trans (margarină, snackuri, biscuiți, foietaje și dulciuri în general), gălbenuș de ou, pateuri, pizza etc. Dacă nu ai un astfel de regim alimentar, dar totuși colesterolul îți e ridicat, trebuie să iei în calcul alte cauze, spre exemplu cele genetice. Apoi, stresul, fumatul, lipsa de mișcare sunt alți factori care duc la creșterea colesterolului.

Ce sunt trigliceridele

Trigliceridele sunt substanțe grase (lipide) care provin din aportul de uleiuri sau grăsimi din alimentație, dar și din metabolismul organismului care transformă caloriile în exces și le stochează sub formă de grăsime. Aceasta reprezintă una dintre cele mai importante rezerve de energie ale organismului. Astfel, trigliceridele au rolul de a oferi energia de care ai nevoie între principalele mese ale zilei.

Excesul e dăunător

Colesterolul mărit nu este singura primejdie pentru sănătatea inimii și a arterelor, nu doar el prevestește accidentele vasculare cerebrale și atacurile de cord, ci mai degrabă trigliceridele crescute. Ele nu se depun pe vasele de sânge, însă irită endoteliul vascular, favorizând depunerea mai rapidă a colesterolului.

Nivelul trigliceridelor nu trebuie să fie mai mare de 150 mg/dl. El poate crește cam din aceleași cauze ca și colesterolul: alimentația bogată în grăsimi, dulciurile pe bază de zahăr rafinat și produsele făinoase, viața sedentară, consumul repetat de alcool. Culmea este că, atunci când ai trigliceridele mărite, tinzi să mănânci tot mai mult, pentru că ele blochează un hormon care transmite creierului informația că te-ai săturat.

Cum ții colesterolul și trigliceridele sub control

Consumă grăsimi bune (mononesaturate și polinesaturate) și evită-le pe cele trans sau de proveniență animală. Grăsimile bune se găsesc în fructe oleaginoase, avocado, ulei de măsline presat la rece, pește gras. De asemenea, introdu în alimentație mai multe fibre, mai multe fructe și legume (grepfrut, lămâi, portocale, mere, struguri, fructe de pădure, spanac, fasole).

Pe lângă dieta corectă, este nevoie de un stil de viață sănătos, cu mișcare zilnică. Prin efortul fizic se ard grăsimile, deci scad trigliceridele și colesterolul.

Remedii naturiste de ajutor

Cea mai bună soluție împotriva colesterolului mărit și a trigliceridelor crescute o reprezintă tratamentul naturist, pe bază de plante medicinale. Fares a creat rețete de ceaiuri, capsule și extracte din combinații de plante atent selectate și dozate: anghinare, păpădie, cicoare, rozmarin, ceai verde, frunze de măslin, shinduf. Acestea susțin metabolizarea colesterolului în acizi biliari la nivelul ficatului, reduc riscul depunerii lipidelor în interiorul vaselor de sânge, scad colesterolul rău, ajută la detoxifierea organismului și mențin sănătatea ficatului.