facebook-page-view
Mai multe produse
No products were found.
Publicat la: 2015-01-30
Vizualizari: 46
Comentarii: 0
"Cosmetice" naturale, din plante medicinale

 Acum 1.000 de ani nu existau saloane de înfrumuseţare sau mall-uri cu magazine de cosmetice scumpe, și cu toate acestea, oamenii ştiau să-şi îngrijească pielea, iar femeile își preparau „cosmeticele” singure. Ingredientele erau naturale, doar din plante, legume şi fructe, pe cât de eficiente, pe atât de uşor de preparat. Bunicile noastre au îmbătrânit frumos pentru că au ştiut să se folosească de natură atunci când voiau să trateze o afecţiune a pielii sau pur şi simplu să-şi cureţe şi să-şi hidrateze tenul, buzele, mâinile, părul. Îţi dăm doar câteva exemple de remedii din plante ca să vezi ce „cosmetice” ieftine şi bune poţi avea.

Pentru un ten curat şi catifelat, spală-te dimineaţa şi seara cu ceai de coada şoricelului. Are efect antiseptic, ajută la reducerea punctelor negre şi a coșurilor. Ceaiurile de muşeţel şi cel de gălbenele sunt emoliente, cicatrizante, antibacteriene, tonifică pielea, iar femeile le foloseau înainte pentru curăţarea feţei afectate de acnee, pentru vindecarea iritaţiilor. Tot aceste plante erau folosite în cadrul băilor de aburi pentru faţă, care precedau peelingurile naturale din mălai sau tărâţe, amestecate cu miere. Se prepară o infuzie, se ţine capul acoperit cu un prosop deasupra vasului aburind, pentru 10 minute, iar pielea ta va putea fi exfoliată delicat.ulei esential

Ceaiul negru face minuni pentru ochii obosiţi, umflaţi. Se înmoaie două dischete demachiante în ceai şi se dau puţin la frigider, ca să fie reci, apoi se pun pe pleoape. Poţi folosi de asemenea pliculeţele de ceai folosite. Cafeina conţinută de ceaiul negru ajută la contractarea vaselor de sânge, reduce umflăturile, iar ochii tăi vor arăta mult mai bine.

Dacă ai tenul gras, îţi poţi prepara o loţiune din 2-3 picături de ulei de rozmarin (curăță porii astupați), 15 ml de tinctură de salvie (cu efect antiseptic) şi 50 ml de apă de hamamelis. Şterge-ţi faţa cu ea în fiecare seară. În cazul coșurilor, ele se vindecă rapid şi dispar dacă sunt tamponate cu tinctură de propolis sau cu ulei de cimbru, ambele antibacteriene şi antibiotice naturale.

Pentru a reduce porii dilataţi şi a albi tenul, mai poţi folosi zeamă de lămâie. Şterge-ţi pur şi simplu faţa cu o feliuţă de lămâie, iar cu timpul, petele şi cicatricele vor dispărea, iar pielea ta va fi mai luminoasă. Singura restricţie este să nu te expui razelor soarelui în ziua respectivă pentru că pielea este sensibilă şi se poate pigmenta. Pistruii pot fi şi ei atenuaţi dacă te speli de două ori pe zi cu ceai din flori de păpădie.

Acestea sunt doar câteva exemple din beneficiile plantelor, însă lista remediilor este vastă. Cu ajutorul plantelor poţi să scapi de mirosul neplăcut al picioarelor, al gurii, să-ţi albeşti dinţii, să tratezi micoze ale pielii, să elimini mătreaţa, să tratezi căderea părului şi chiar să te vopseşti natural. Trebuie doar să te bucuri de aceste cosmetice-medicament, ieftine şi la îndemână.

Fares Separator Left
Fares Separator
Fares Separator Right
ADAUGĂ COMENTARIU
Leave a Reply

Brandurile Fares

Consimțământ pentru cookie-uri