Vitaminizant cu măceșe și cătină, F154, 63 comprimate masticabile
Beneficii
• susţine sistemul imunitar, creşte capacitatea de apărare a organismului;
• creşte absorbţia fierului;
• tonic general, antianemic, antioxidant;
• util în perioadele de convalescenţă, în stări de surmenaj şi oboseală;
• poate fi utilizat și în perioada de sarcină și alăptare;
• nu conține arome sau coloranți sintetici.
Un comprimat conţine min.34,5 mg vitamina C, asigurând 43,1% din valoarea nutriţională de referinţă.
Susţine rezistenţa naturală a organismului.
Sursă de vitamina C.
- Gramaj:
- 63 comprimate
- Greutate netă:
- 53,5 g
- Condiții de păstrare:
- La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 63 comprimate
- Greutate netă:
- 53,5 g
- Condiții de păstrare:
- La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
- Zahăr
- Extract moale din fructe de măceşe (Cynosbati fructus) şi fructe de cătină
(Hippophae fructus) 42,5 mg
- Vitamina C 34 mg
- Ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum)
- Excipienţi (agent de curgere: stearat de magneziu)
Copil 3-6 ani: 1 comprimat masticabil de 2 ori pe zi, cu minim 30 de minute înainte de masă.
Copii 7-14 ani: 1 comprimat masticabil de 3 ori pe zi, cu minim 30 de minute înainte de masă.
Copii peste 14 ani şi adulţi: 2 comprimate masticabile de 3 ori pe zi,cu minim 30 de minute înainte de masă.
Durata curei: 3-6 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Atenționări:
Nu se recomandă în caz de diabet şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină și alăptare:
Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte 1 comprimat de 3 ori pe zi timp de 4 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o Iună.
Efecte secundare și interacțiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost efecte secundare.
Asocieri recomandate:
Produsul se poate asocia cu capsule Antioxidant M117, capsule Vitamina C natural F164, capsule Vitamina A naturală F161.
Sfaturi practice de dietă și stil de viață:
Pentru a avea o imunitate optima recomandăm un regim alimentar bogat în vitamine (86, 812, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde, morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi,etc.) consumate crude sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte), cereale integrale, ciuperci,seminţe şi oleaginoase neprăjite, uleiuri vegetale presate la rece, iaurt şi chefir (conţin lactobacili care ajută la refacerea florei intestinale şi a imunităţii), produse apicole (polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă).
Reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere), îndulcitori artificiali, consumul de băuturi carbogazoase, alcool, cafea sau tutun. Pentru o imunitate bună a organismului, menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.