Vitamina C 200 mg cu Măceșe și Cătină, F152, 60 comprimate masticabile
Beneficii
• susţine sistemul imunitar, creşte capacitatea de apărare a organismului;
• creşte absorbţia fierului;
• tonic general, antianemic, antioxidant;
• util în perioadele de convalescenţă, în stări de surmenaj şi oboseală;
• poate fi utilizat și în perioada de sarcină și alăptare;
• nu conține arome sau coloranți sintetici.
Un comprimat conţine min. 200 mg vitamina C, asigurând 250% din Valoarea Nutriţională de Referinţă.
Vitamina C contribuie la:
- funcționarea normală a sistemului imunitar
- reducerea oboselii şi extenuării;
- protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ;
- funcţionarea normală a sistemului nervos;
- metabolismul energetic normal;
- creşte absorbţia fierului.
Cătina şi măceşele susțin rezistenţa organismului și ajută la întărirea sistemului natural de apărare al organismului.
- Gramaj:
- 60 comprimate
- Greutate netă:
- 51 g
- Condiții de păstrare:
- La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 60 comprimate
- Greutate netă:
- 51 g
- Condiții de păstrare:
- La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
- Zahăr
- Vitamina C 200 mg
- Extract moale din fructe de măceşe (Cynosbati fructus) şi fructe de cătină (Hippophae fructus) în părți egale 42,5 mg
- Agenți antiaglomeranți: stearat de magneziu, aerosil
- Ulei esenţial de lămâie (Citri aetheroleum) 18 mg
Copii de peste 3 ani: 1 – 2 comprimate pe zi.
Adulți: 3 – 5 comprimate pe zi.
Atenționări:
Nu se recomandă în caz de diabet şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Vitamina C în exces poate avea efect laxativ.
Efecte secundare și interacțiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Sfaturi practice de dietă și stil de viață:
Pentru a avea o imunitate optimă, recomandăm un regim alimentar bogat în vitamine (B6, B12, C, E, beta-caroten) şi minerale (fier, zinc) care stimulează mecanismele de apărare ale organismului. Acestea se regăsesc în fructele proaspete (citrice, cătină, mere, fructe de pădure, kiwi, căpşuni, caise), în legumele de culoare roşie, portocalie, galbenă şi verde (morcovi, tomate, ardei, dovleac, broccoli, spanac, porumb, ceapă roşie, usturoi, etc.) consumate crude sau preparate cât mai uşor (fierte în abur, coapte), cereale integrale, ciuperci, seminţe şi oleaginoase neprăjite, uleiuri vegetale presate la rece, iaurt şi chefir (conţin lactobacili care ajută la refacerea florei intestinale şi a imunităţii), produse apicole (polen, propolis, păstură, lăptişor de matcă).
Reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de săruri minerale şi vitamine, alimente procesate şi conservate, dulciuri şi produse de patiserie, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere), îndulcitori artificiali, băuturi carbogazoase, alcool, tutun, cafea.
Pentru o imunitate bună a organismului menţineţi un program de viaţă cât mai ordonat, cu somn la ore potrivite, realizaţi zilnic exerciţii fizice, ieşiţi în natură cât mai des posibil.