Vitamina A naturală, F161, 30 capsule
Beneficii
• recomandat în hipovitaminoza A, nictalopie (scăderea capacității de vedere nocturnă), miopie, glaucom, suprasolicitare oculară inclusiv persoanelor care lucrează mult la calculator; pentru sănătatea pielii, părului, dinților și gingiilor;
• crește capacitatea de adaptare a ochiului la lumină și întuneric;
• antioxidant, stimulent al imunitătii;
• regenerează și protejează pielea și mucoasele;
• poate fi administrat în sarcină și alăptare.
O capsulă conţine 1563 μg Vitamina A, asigurând 195% din valoarea nutriţională de referinţă.
Menţine sănătatea ochilor.
Contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar.
- Gramaj:
- 30 capsule
- Greutate netă:
- 17,7 g
- Condiții de păstrare:
- La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 30 capsule
- Greutate netă:
- 17,7 g
- Condiții de păstrare:
- La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
- Extract uscat de crăiţe (Tagetes flos)
standardizat în min. 0,21% vitamina A 147 mg
- Extract uscat de fructe de Goji (Lycium barbarum) standardizat în min. 0,6% vitamina
A 98 mg
- Morcov (Dauci radix) 73,5 mg
- Afine (Myrtilli fructus) 73,5 mg
- Extract uscat de afine (Myrtilli fructus) standardizat în min. 0,20% vitamina A 49 mg
- Extract uscat de urzică (Urticae herba) standardizat în min. 1,16% vitamina A 49 mg
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Adulți și copii peste 10 ani: 1 capsulă pe zi, imediat după masă.
Se fac cure de o lună. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
O capsulă conţine 781 µg Vitamina A, asigurând 97,6% din valoarea nutriţională de referinţă.
Atenționări:
Nu se recomandă copiilor sub 10 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină și alăptare:
Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte 1 capsulă de 3 ori pe zi timp de 4 săptămâni. Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Efecte secundare și interacțiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.
La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Sfaturi practice de dietă și stil de viață:
Recomandăm un regim alimentar bogat în antioxidanţi şi carotenoide – grup de pigmenţi de culoare roşie, portocalie şi galbenă ce se găsesc în principal în legume şi fructe sub formă de provitamina A (din ele se sintetizeaza vitamina A). Consumaţi morcovi, tomate, ardei, dovleac, sfeclă roşie, pepene galben, afine, coacăze, căpşuni, zmeură, mure, struguri, piersici, caise, cătină, cereale integrale, ciuperci.
De asemenea, consumaţi alimente bogate în Vitamina A, care se găseşte sub formă de retinol în gălbenuşul de ou, unt, lapte, brânză, smântână, ulei de floarea soarelui, porumb, măsline, palmier, seminţe şi oleaginoase neprăjite (nuci, alune, migdale, fistic, castane).
Reduceţi consumul de alimente rafinate care sărăcesc organismul de vitamine, alimente procesate şi conservate, zahăr alb (se înlocuieşte cu miere, zahăr brun), îndulcitori artificiali, băuturi carbogazoase, alcool, cafea și fumatul. Evitaţi cititul la lumină slabă, culcatul la ore târzii din noapte.