Tensiune, C36, ceai la pungă
Beneficii
• recomandat în hipertensiune arterială forme incipiente, ușoare și adjuvant în forme medii și severe;
• hipotensor, diuretic, sedativ.
Păducelul alături de traista ciobanului, talpa gâştii, lavandă şi frunze de măslin susţine o tensiune arterială sănătoasă.
În lucrarea Lehrbuch der Biologischen Heilmittel din 1938, se precizează despre păducel: „În medicina populară, ceaiul din flori este recomandat pentru a reduce gradat tensiunea arterială [...] crescută, în special în arterioscleroză [...].”
Tip produs: Supliment alimentar
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Frunze şi flori de păducel (Crataegi folium cum flore), flori de hibiscus (Hibisci flos), traista ciobanului (Bursae pastoris herba), talpa gâştii (Leonuri herba), flori de lavandă (Lavandulae flos), flori de şofrănel (Carthami flos), troscot (Polygonii herba), frunze de măslin (Oleae folium).
Adulți și copii de peste 6 ani: 3 căni cu ceai pe zi, după masă.
Durata unei cure este de 2-3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună, sau la nevoie.
Preparare: Peste o linguriţă amestec de plante se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se administrează în caz de hipotensiune arterială şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină şi alăptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.
Asocieri recomandate: Dacă fierea este leneșă, acest ceai se poate asocia cu unul dintre următoarele produse: capsule Vezică biliară lentă D70, capsule moi Farebil D96 sau soluție Farebil D48.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Vă sfătuim să reduceţi cât mai mult posibil din alimentaţie grăsimile saturate şi grăsimile „trans” (untură, unt, margarină, ouă, brânzeturi grase, carne grasă, mezeluri). Este bine să evitaţi consumul de sare şi de legume care conţin cantităţi mai mari de sodiu (ţelină, spanac), murături, ape minerale bogate în sodiu. De asemenea reduceţi consumul de dulciuri, produse de patiserie, băuturi bogate în cofeină şi alcoolul.
Consumaţi legume sărace în sodiu şi celuloză (morcovi, dovlecei, fasole verde, salată verde, roşii, ardei), fructe, lactate slabe, pâine neagră veche de o zi, cereale, peşte slab în cantităţi moderate. Puteţi mânca 2 ouă pe săptămână.
Puteţi consuma, în cantităţi moderate, grăsimi nesaturate din uleiuri vegetale presate la rece (de măsline, floarea soarelui, porumb, in, cânepă, dovleac), precum şi nuci, alune, migdale, fistic, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac neprăjite de asemenea în cantităţi moderate.
De asemenea, consumaţi alimente bogate în fibre care scad colesterolul: cereale integrale, fulgi de cereale, tărâţe de ovăz, leguminoase (fasole, linte, năut, soia), ciuperci, fructe, legume.