Rozmarin, frunze, D132, ceai la pungă
Beneficii
Recomandări: colici abdominale, balonare, afecțiuni hepatice și renale, reumatism, surmenaj fizic și intelectual.
Susţine funcțiile hepatice și biliare
„Rozmarinul […] îl dăm în congestie a ficatului, tulburări de stomac, flatulenţă”.
Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938
Tip produs: Supliment alimentar
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 50 g
- Greutate netă:
- 50 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Frunzele plantei Rosmarinus officinalis L. (Lamiaceae) conţin ulei volatil în care predomină camfenul, borneolul şi camforul, acid rosmarinic, flavone, triterpene, saponine, tanin, vitamina C.
Uz intern: se beau 2 căni cu ceai pe zi.
Uz extern: se aplică comprese.
Preparare: Uz intern: peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Uz extern: se fierbe o lingură plantă în 200 ml apă timp de 5-10 minute, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
Nu este indicat femeilor însărcinate.