- Descriere
- Ingrediente
- Mod Administrare
- Prospect
Efect relaxant. Ajută la reducerea tensiunii nervoase, a iritabilităţii și contribuie la reducerea oboselii.
Susţine digestia.
Numită şi Melissa, această plantă şi-a primit numele de la mierea parfumată pe care albinele o fac din florile ei: anticii greci credeau că mierea de roiniţă era nectarul, hrana privilegiată a zeilor olimpieni. În Evul Mediu, faimosul medic Paracelsus a numit roiniţa „elixirul vieţii” datorită efectului său calmant asupra inimii.
„Este tonică, […] ajută digestia; […] stimulează sistemul nervos pe care îl fortifică şi […] induce starea de bună dispoziţie.” A. Gautier, Manuel des plantes medicinales, 1822.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Partea aeriana cu frunze a speciei Melissa officinalis L., fam Lamiaceae, conţine ulei volatil, acid cafeic, acid clorogenic, acid rosmarinic, flavonoide.
Se beau 2 – 3 căni cu ceai pe zi.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi nevoie în continuare de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Preparare: Peste o linguriţă plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
