Renalex, U73, ceai la pungă

Renalex, U73, ceai la pungă

Arii de acțiune: Urinar

DISPONIBILITATE: In stoc
Pret: 6.28 LEI
Cantitate Scoate un produs buc Adauga un produs
Adaugă în coș
Descriere

Susţine funcţia excretoare a rinichilor.

Susţine un drenaj urinar normal.

 

Ingrediente

Coada calului | Fenicul | Iarba neagră | Leuştean | Mesteacăn | Osul iepurelui | Troscot

– Coada calului (Equiseti herba)

– Fructe de fenicul (Foeniculi fructus)

– Frunze de mesteacăn (Betulae folium)

– Rădăcină de osul iepurelui (Ononidis radix)

– Troscot (Polygoni avicularis herba)

– Iarbă neagră (Callunae herba)

– Frunze de leuştean (Levistici folium)

– Rădăcină de nalbă (Althaeae radix)

– Mentă (Menthae herba).

Beneficii

Efect diuretic, favorizează dizolvarea şi eliminarea pietrelor de la nivelul tractului urinar, contribuie la reducerea concentraţiei cristaloizilor în urină (acid uric, fosforic, calciu, oxalaţi, cistină) reducând riscul sedimentării acestora cu formarea nisipului urinar, antispastic pe căile urinare.

Mod administrare

Copii între 7 şi 14 ani: 2-3 căni cu ceai pe zi.

Adulţi şi copii de peste 14 ani: 3-4 căni cu ceai pe zi.

Preparare: Se fierbe o linguriţă de amestec de plante în 250 ml apă timp de 5 minute, se lasă minim o oră apoi se strecoară.

Ceaiul se bea între mese.

Durata unei cure este de 3 luni.

Cura se poate repeta după o pauză de o lună, sau la nevoie.

Asocieri recomandate: Vă recomandăm administrarea timp de două săptămâni de tinctură Renalex-U70 împreună cu ceaiul G-fiere şi rinichi (reţeta farm. Farago)-U63.

Următoarele două săptămâni se administrează soluţia Renalex-U65 şi ceaiul Renalex-U73 .

Cura se repetă de mai multe ori consecutiv.

Recomandări: Litiază urinară, nisip la rinichi, colici renale.

Contraindicaţii: Nu este indicat copiilor sub 7 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Sarcină şi alăptare: Acest ceai nu este indicat femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează.

Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilităţi cu medicamentele şi nici efecte secundare.

Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:

Dacă aveţi tendinţa de a acumula săruri minerale de la nivelul tractului urinar evitaţi alimentele cu conţinut ridicat de acid oxalic, calciu şi proteine.

Consumaţi 1-1,5 litri de apă sau ceai diuretic pe zi (100 ml la 2 ore pentru a favoriza diluarea urinei).

Renunţaţi la băuturile carbogazoase (deoarece sunt acide şi pot favoriza cristalizarea pietrelor), la ceaiul negru (contine oxalaţi) şi la apele minerale cu mult calciu.

Pentru a contribui la eliminarea acumulărilor de uraţi  recomandăm un regim alimentar cu conţinut redus în proteine, în special a celor de origine animală care duc la eliminarea unei urini acide cu continut mărit de acid uric (carne, untură, slănină, smântână, telemea, caşcaval,  frişcă), dar şi alte alimente precum fasole, mazăre, nuci, alune, arahide, migdale, ciocolată, alcool, cafea. Sunt permise  alimente alcalinizante: lapte degresat, brânză de vaci, urdă, caş (nesărate), supe-creme de legume şi de făinoase acrite cu lămâie, toate fructele, legumele verzi, ape alcaline 2 l pe zi, sucuri de fructe, ceaiuri diuretice.

Pentru a contribui la eliminarea acumulărilor de oxalaţi din tractul urinar evitaţi alimentele cu conţinut ridicat de acid oxalic: cacao, ciocolată, spanac, stevia, măcriş, mazăre, tomate, nuci, arahide, pătrunjel, piper, prune uscate, ceai negru, bere, ape minerale alcaline şi cele bogate în calciu. Sunt permise: fulgii de ovăz, hrişca, varza, salata, ciupercile, conopida, strugurii, merele, perele, piersicile, caisele, gutuile, sucurile de legume şi fructe, iar orezul, grişul, laptele şi derivatele din lapte în cantitate moderată (pot contribui la formarea calculilor renali prin lactoză şi calciu).

Pentru a contribui la eliminarea acumulărilor de fosfaţi din tractul urinar recomandăm un regim scăzut în fosfor şi calciu, grăsimi şi sare dar bogat în lichide. Consumaţi tărâţe minim 25 g pe zi deoarece reduc eliminările urinare de calciu. Evitaţi alimentele cu conţinut crescut de calciu: brânza fermentată, caşcavalul, laptele de vacă gras, gălbenuşul de ou, fasolea boabe albă, alunele, migdalele, nucile, ciocolata şi alimentele cu conţinut ridicat în fosfor: brânza de burduf, gălbenuşul de ou, carnea, viscerele, mazărea verde, ciocolata şi pâinea neagră.

Asocieri recomandate