- Descriere
- Ingrediente
- Mod Administrare
- Prospect
Promoție valabilă în perioada 01.02.2023-30.06.2023.
Quercetina este clasificată ca un flavonol, una dintre cele șase subclase de compuși flavonoizi. Numele a fost folosit din 1857 și este derivat din quercetum (pădure de stejar), după Quercus. Flavonolii de tip quercetină (în primul rând sub formă de glicozide quercetine), cele mai abundente dintre moleculele flavonoide, sunt răspândite pe scară largă în plante. Se găsesc într-o varietate de vegetale, inclusiv mere, fructe de pădure, legume Brassica, struguri, ceapă, ceai și roșii, precum și multe semințe, nuci, flori, scoarțe și frunze. Quercetina se găsește și în multe dintre plantele medicinale. La ceapa roșie, concentrații mai mari de quercetină apar în inelele exterioare și în partea cea mai apropiată de rădăcină, aceasta din urmă fiind partea plantei cu cea mai mare concentrație.
O cercetare bibliografică rapidă efectuată de oameni de ştiinţă asupra informaţiilor existente în studii ştiinţifice a identificat, încă din această scriere, 58 de studii de intervenție clinică efectuate cu quercetină dintre care 19 sunt în curs de desfășurare iar 39 au fost finalizate. Dezechilibre de sănătate diverse fac obiectul interesului. Și în ultimele zile, rolul quercetinei în sănătatea imunitară atrage, de asemenea, o mare atenție.
Vitamina D3 sau colecalciferolul este o formă de vitamina D produsă în mod natural de piele atunci când este expusă la lumina ultravioletă. În principal, vitamina D promovează absorbția calciului în intestin și menține concentrații serice adecvate de calciu și fosfat pentru a permite mineralizarea normală a oaselor, dar are şi alte roluri în organism, inclusiv reducerea inflamației, precum și modularea unor procese precum diviziunea celulară, funcția neuromusculară și imunitară, și altele. Multe gene care codifică proteinele care reglează proliferarea, diferențierea și apoptoza celulară sunt modulate în parte de vitamina D. Deoarece pe celulele imune (celulele B, celulele T și celulele care prezintă antigen) există receptorul vitaminei D și aceste celule ale sistemului imun sunt toate capabile să sintetizeze metabolitul activ al vitaminei D, vitamina D poate modula răspunsurile imune înnăscute și adaptative. Celulele sistemului imunitar sunt capabile să răspundă la vitamina D.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 24,75 g
Condiții de păstrare: La loc uscat și la temperatura mediului ambiant
- Extract uscat de salcâm japonez (Sophora Japonica) standardizat în min. 95% quercetină
500 mg
- Extract de ceapă roșie (Allium cepa) standardizat în min. 95% quercetină 27 mg
- Germeni de hrişcă (Fagopyri esculenti semen) cu 250 mcg/g vitamina D3 173 mg
1 capsulă conţine:
- 500 mg quercitină
- 1730 UI vitamina D3 care reprezintă 865% din VNR*. (VNR* = valoare nutriţională de referinţă)
Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Adulți: 1 capsulă pe zi, la masă
Durata curei: 1-3 luni
Atenționări:
Nu se recomandă copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Sarcină și alăptare:
Nu se recomandă femeilor însărcinate, datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
Nu se recomandă mamelor care alăptează datorită faptului că substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul acestuia.
Efecte secundare și interacțiuni:
Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.
Asocieri recomandate:
Pentru eliminarea disconfortului respirator, acest produs se poate asocia cu capsulele moi Biosept Forte A22, capsule Biosept A5 sau cu alte produse din gama Biosept, Hapciu sau Plantusin.

