- Descriere
- Ingrediente
- Mod Administrare
Contribuie la eliminarea acumulărilor de grăsimi de la nivel hepatic.
Hepatoprotector.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 36,5 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Armurariu | Reishi Ganoderma | Turmeric | Anghinare | Shiitake | Piper lung
-fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) 184 mg -miceliu de Reishi (Ganoderma tsugae) 96 mg -turmeric (Curcumae longae rhizoma) 72 mg -extract uscat de fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) standardizat în min. 85% silimarină 48 mg -extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină 48 mg -extract uscat de Shiitake (Lentinula edodes) standardizat în min. 30% polizaharide 24 mg -Piper longum 8 mg Fructele de armurariu au acţiune hepatoprotectoare, coleretic-colagogă (stimulează producerea şi eliminarea bilei în intestin), antioxidantă, susţin irigarea sangvină normală la nivel hepatic. Efectul hepatoprotector este dat de silimarina care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică şi împiedică alterarea membranei hepatocitare. Anghinarea susţine celulele hepatice, întăreşte funcţia antitoxică a ficatului, stimulează secreția biliară, creşte apetitul, ajută la metabolizarea grăsimilor şi la eliminarea sărurilor şi pigmenţilor biliari, contribuind la normalizarea culorii pielii, urinei, fecalelor. Shiitake (Lentinula edodes) nu este doar o ciupercă utilă pentru sănătate, ci şi un excelent aliment folosit pe scară largă în Japonia. Shiitake are proprietăţi imunostimulatoare, antioxidante şi protectoare hepatice. Conţine eritadenină, substanţă care s-a constatat că determină menţinerea concentraţiei normale a colesterolului sangvin. Turmericul prezintă proprietăţi antioxidante şi hepatoprotectoare comparabile cu ale silimarinei, crescând rezistenţa ficatului faţă de substanţele toxice. Reishi (Ganoderma tsugae), ciupercă faimoasă în tradiţia chineză, conţine aproximativ 400 de compuşi bioactivi, care îi conferă numeroase efecte: imunomodulator, chimio şi radio protector, antioxidant, de reducere a colesterolului şi a tensiunii arteriale, adaptogen. Plantă aromatică menţionată încă de către Dioscorides şi de către Galen, Piper longum vegetează în insulele Oceanului Indian, Filipine, în sudul Indiei, Malabar, Bengal şi Ceylon. Folosit iniţial doar în scop culinar, din secolul XIX a devenit în Statele Unite un constituent al mai multor preparate prezentate în farmacopeile vremii. În studiile ştiinţifice recente a arătat o activitate hepatoprotectoare, de protecţie a integrităţii celulelor hepatice, împiedicând şi acumularea depunerilor de colesterol la nivelul vezicii biliare. Studiile au arătat faptul că fructele de Piper longum cresc de câteva ori biodisponibilitatea turmericului.
