Protector hepatic, D98, capsule

D98-cps-SB-Protector-hepatic-3D-2018

Arii de acțiune: Ficat

DISPONIBILITATE: In stoc
Pret: 24.60 LEI
Cantitate Scoate un produs buc Adauga un produs
Adaugă în coș
Descriere

Contribuie la eliminarea acumulărilor de grăsimi de la nivel hepatic.

Hepatoprotector.

Ingrediente

Armurariu | Reishi Ganoderma | Turmeric | Anghinare | Shiitake | Piper lung

-fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) 184 mg

-miceliu de Reishi (Ganoderma tsugae) 96 mg

-turmeric (Curcumae longae rhizoma) 72 mg

-extract uscat de fructe de armurariu (Silybi mariani fructus) standardizat în min. 85% silimarină 48 mg

-extract uscat de frunze de anghinare (Cynarae folium) standardizat în min. 2,5% cinarină
48 mg

-extract uscat de Shiitake (Lentinula edodes) standardizat în min. 30% polizaharide 24 mg

-Piper longum 8 mg

 

Fructele de armurariu au acţiune hepatoprotectoare, coleretic-colagogă (stimulează producerea şi eliminarea bilei în intestin), antioxidantă, susţin irigarea sangvină normală la nivel hepatic. Efectul hepatoprotector este dat de silimarina care inhibă intrarea toxinelor în celula hepatică şi împiedică alterarea membranei hepatocitare.

Anghinarea susţine celulele hepatice, întăreşte funcţia antitoxică a ficatului, stimulează secreția biliară, creşte apetitul, ajută la metabolizarea grăsimilor şi la eliminarea sărurilor şi pigmenţilor biliari, contribuind la normalizarea culorii pielii, urinei, fecalelor.

Shiitake (Lentinula edodes) nu este doar o ciupercă utilă pentru sănătate, ci şi un excelent aliment folosit pe scară largă în Japonia. Shiitake are proprietăţi imunostimulatoare, antioxidante şi protectoare hepatice. Conţine eritadenină, substanţă care s-a constatat că determină menţinerea concentraţiei normale a colesterolului sangvin.

Turmericul prezintă proprietăţi antioxidante şi hepatoprotectoare comparabile cu ale silimarinei, crescând rezistenţa ficatului faţă de substanţele toxice.

Reishi (Ganoderma tsugae), ciupercă faimoasă în tradiţia chineză, conţine aproximativ 400 de compuşi bioactivi, care îi conferă numeroase efecte: imunomodulator, chimio şi radio protector, antioxidant, de reducere a colesterolului şi a tensiunii arteriale, adaptogen.

Plantă aromatică menţionată încă de către Dioscorides şi de către Galen, Piper longum vegetează în insulele Oceanului Indian, Filipine, în sudul Indiei, Malabar, Bengal şi Ceylon. Folosit iniţial doar în scop culinar, din secolul XIX a devenit în Statele Unite un constituent al mai multor preparate prezentate în farmacopeile vremii. În studiile ştiinţifice recente a arătat o activitate hepatoprotectoare, de protecţie a integrităţii celulelor hepatice, împiedicând şi acumularea depunerilor de colesterol la nivelul vezicii biliare. Studiile au arătat faptul că fructele de Piper longum cresc de câteva ori biodisponibilitatea turmericului.

Beneficii

-contribuie la eliminarea acumulărilor de grăsimi de la nivel hepatic

-protejează ficatul şi susţine funcţia acestuia de eliminare a substanţelor toxice din corp

-contribuie la reducerea valorilor transaminazelor şi ale trigliceridelor

-contribuie la funcţionarea normală a vezicii biliare prin stimularea producerii şi eliminării bilei în intestin.

-susţine buna funcționare a ficatului la persoanele care consumă alcool sau medicamente în cantități crescute și timp îndelungat

-antioxidant.

Mod administrare

Câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, înainte de masă. Dacă este nevoie de un efect mai puternic, se pot administra până la 6 capsule pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.

Durata curei: 3 luni.

ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă în obstrucţii ale căilor biliare, copiilor sub 6 ani şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine. Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.

EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele. La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

ASOCIERI RECOMANDATE: Pentru protecţie hepatică produsul se poate asocia cu Hepatofit esenţial (Rumex carbo)  D109, capsule Imunitate cu 7 ciuperci – F163, ceai Hepatocol – D43/D44, sau ceai Protector hepatic.

 

SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ: Evitaţi alimentele cu conservanţi, coloranţi, îndulcitori artificiali (zaharina, ciclamatul, acesulfamul). Nu consumaţi prăjeli, afumături, alimente vechi sau conservate, carne grasă, mezeluri, măruntaie, peşte gras, icre, untură de orice tip, brânzeturi fermentate sau grase, produse zaharoase (prăjituri, produse de patiserie, ciocolată, îngheţată), zahăr alb, condimente iuţi, sosuri picante, unele legume (castraveţi, gulii), murături, unele oleaginoase (alune, migdale, nuci, unt de arahide).

Evitaţi abuzul de medicamente, consumul de alcool, cafea, sucuri carbogazoase artificiale, alimentaţia în exces.

Consumaţi alimente care au efect detoxifiant asupra ficatului şi sunt bogate în antioxidanţi: cereale integrale, mămăligă, griş, fructe, legume, uleiuri vegetale presate la rece, miere de albine, magiun, anghinare, pătrunjel, mărar, leuştean, dafin, cimbru, chimen, ţelină, ceaiuri din plante medicinale cu acţiune hepatoprotectoare (ceai Hepatocol, Hepatic). În cantităţi mai reduse puteţi consuma lactate slabe, 1-2 ouă pe săptămână (fierte), peşte, carne slabă.

Este bine să aveţi mai multe mese (5-6) pe zi, reduse cantitativ, iar alimentele să fie mestecate îndelungat.

 

A se păstra la loc uscat şi la temperatura mediului ambiant.  Supliment alimentar.  A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic.  Produsul este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată, echilibrată şi un stil de viaţă sănătos. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor.

Asocieri recomandate