Menopauză, G72, ceai la plic
Beneficii
• recomandat în tulburări de menopauză: bufeuri, insomnii, iritabilitate, nervozitate;
• estrogenic, antioxidant, calmant, stimulent al circulației sângelui.
Ajută la eliminarea disconfortului din timpul menopauzei.
În lucrarea Lehrbuch der Biologischen Heilmittel din 1938 se afirmă despre salvie: “ca antiperspirantă s-a dovedit a fi foarte eficientă [...] în cazul transpiraţiei excesive din perioada [...] menopauzei.”
Tip produs: Supliment alimentar
- Gramaj:
- 20 plicuri
- Greutate netă:
- 30 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 20 plicuri
- Greutate netă:
- 30 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Salvie (Salviae herba) 20%, fructe de fenicul (Foeniculi fructus), lucernă (Medicaginis herba), creţişoară (Alchemillae herba) 10%, rădăcină de lemn dulce (Liquiritiae radix), frunze de rozmarin (Rosmarini folium), frunze şi flori de păducel (Crataegi folium cum flore), flori de lavandă (Lavandulae flos).
Se beau 3 - 4 căni cu ceai pe zi.
Durata curei: 3 luni. Se poate repeta după o pauză de o lună.
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu se cunosc.
Asocieri recomandate: Ceaiul se poate asocia cu capsule Menopauză G81.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă:
În cazul osteoporozei care poate apărea dupa instalarea menopauzei, vă recomandăm o dietă cu alimente bogate în calciu şi nutrienţi care ajută fixarea calciului în oase (vitamina D, A, C, zinc, cupru, siliciu, acizi graşi esenţiali cu lanţ lung, fitoestrogeni). Astfel, este bine să consumaţi lactate fermentate (iaurt, brânzeturi), cereale integrale (grâu, ovăz, orez, hrişcă), germeni de grâu, legume (morcovi, spanac, brocoli, lobodă, conopidă, napi, gulii, ceapă, usturoi), leguminoase (soia, fasole, mazăre, linte), oleaginoase (susan, migdale, seminţe de floarea soarelui, alune), banane, prune, castane. Proteinele de origine animală din carne slabă, ouă, peşte, nu trebuie să depăşească 1 g proteină / kg corp / zi, deoarece în cantitate mai mare acestea modifică echilibrul acido – bazic crescând eliminarea urinară de calciu.
Evitaţi zahărul alb, cafeaua, ceaiul negru, băuturile carbogazoase, sarea, alcoolul, drojdia alimentară, fumatul (nicotina interferează cu capacitatea organismului de a utiliza calciu), dietele de slăbire prea drastice.
Realizaţi zilnic exerciţii fizice uşoare, mergeţi pe jos câte o jumătate de oră (exerciţiile fizice regulate ajută la fixarea calciului în ţesutul osos). Staţi cât mai mult timp la soare, pentru a favoriza formarea în corp de vitamina D.