- Descriere
- Ingrediente
- Mod Administrare
Prezintă efect calmant asupra gâtului, faringelui şi corzilor vocale.
Are proprietăţi de reducere a inflamaţiei bronşice şi a tusei.
„Cetraria islandica acţionează ca expectorant în bronşita cronică, tuse cu mucus […], tuse spasmodică şi astm bronşic„.
Gerhard Madaus, Lehrbuch der Biologischen Heilmittel, 1938
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Talul lichenului Cetraria islandica (L.) Acharius, fam. Parmeliaceae conţine aproximativ 50% polizaharide dintre care cele mai importante sunt lichenanul, izolichenanul şi un galactomanan, mucilagii, acid usnic, acizi lichenstearici, acizi lichenici.
Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, între mese.
A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi în continuare nevoie de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Preparare: Peste o linguriţă de plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Atenţionări: Acest ceai nu se recomandă în gastrită, ulcer gastric şi duodenal.
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
