Glicostat, M95, ceai la plic
Beneficii
• recomandat în prediabet și ca adjuvant în diabetul zaharat;
• hipoglicemiant și stimulent al funcțiilor pancreasului.
Susţine metabolismul glucidic, menţinând glicemia în limite normale
Despre tecile de fasole se afirmă că „efectul lor surprinzător [...] în diabet, a fost demonstrat.”
Finley Ellingwood, Ellingwood's Therapeutist, 1908
Despre mirtilina conţinută în frunzele de afin se precizează că „reduce glucoza sangvină ”.
Association of American Physicians, Society Proceedings Volume 89, 1927
Tip produs: Supliment alimentar
- Gramaj:
- 20 plicuri
- Greutate netă:
- 30 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Fisa tehnica
- Gramaj:
- 20 plicuri
- Greutate netă:
- 30 g
- Condiții de păstrare:
- la loc uscat și la temperatura mediului ambient
*disponibil din nou cu frunze de stevia
Frunze de dud (Mori folium), salvie (Salviae herba) 15%, urzică (Urticae herba) 14%, frunze de afin (Myrtilli folium) 10%, frunze de nuc (Juglandis folium), rădăcină de brusture (Bardanae radix), teci de fasole (Phaseoli fructus s. sem.) 10%, scorţişoară (Cinnamomi cortex), frunze de Stevia rebaudiana (Steviae rebaudianae folium) 6%, fructe de schinduf (Foenugraeci semen).
Se beau 2 - 3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă.
Durata unei cure este de 1 - 3 luni.
Cura se poate repeta după o pauză de o lună.
Preparare: Peste un plic se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10 minute acoperit.
Atenţionări: Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Sarcină şi alăptare: În sarcină şi alăptare se pot bea 2-3 căni cu ceai pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de o lună. Cura se poate relua după o pauză de o lună.
Efecte secundare şi interacţiuni: La dozele recomandate nu se cunosc.
Asocieri recomandate: Pentru un efect mai puternic puteți asocia ceaiul cu capsule Glicostat M97 sau capsule Glicostat Forte M108. Pentru un plus de efect echilibrant asupra glicemiei și întărirea generală a organismului adăugați în cură și capsule Crom Seleniu Zinc F176.
Sfaturi practice de dietă şi stil de viaţă: Evitaţi consumul de dulciuri concentrate, fructe cu peste 20% glucide, bine coapte sau uscate (struguri, prune, pere, banane, curmale, smochine, stafide).
Urmăriţi ca în dietă să aveţi un aport de circa 50-60% glucide, 25-35% lipide şi proteine 15%. Consumaţi cereale, leguminoase, fructe (caise, afine, coacăze, mure, zmeură, grapefruit, lămâie, avocado), oleaginoase (nuci, alune, arahide), zarzavaturi, ulei presat la rece (măsline, floarea soarelui, nuci, etc.), lactate, ouă, conform calculului raţiei calorice şi a indexului glicemic al fiecărui aliment.
Se limitează consumul de legume uscate (fasole boabe, mazăre), pâine, lactate, fructe (banane, pepene galben şi verde, piersici, mere, pere, mandarine), legume (cartofi, sfeclă roşie).
Un regim bogat în fibre alimentare (min. 25 gr/zi) poate reduce necesarul de insulină, micşorând glicemia postprandială, încetineşte absorbţia glucidelor, scăzând colesterolul din sânge şi riscurile cardiovasculare. Sunt recomandate fibrele alimentare din orz, ovăz, leguminoase, caise, dar şi din unele legume: broccoli, varză, morcovi, napi şi cartofi. Alimentele bogate în fibre trebuie să se încadreze în cantitatea de hidraţi de carbon recomandată de medicul diabetolog.