- Descriere
- Ingrediente
- Mod Administrare
- Prospect
Susțin sănătatea ficatului
Susţin sănătatea pielii și mucoaselor
Cultivate iniţial de către egipteni, greci, hinduşi şi arabi, gălbenelele au ajuns şi în grădinile europene, fiind folosite pentru beneficiile lor încă din secolul XII. Întrebuinţarea lor populară, moştenită dintr-un timp pierdut în istorie, s-a transformat, uşor-uşor, în utilizare medicală consacrată, planta fiind introdusă în farmacopee şi alte tratate medicale.
„După germani, această plantă este un balsam excelent. Una din calităţile sale remarcabile este controlul său asupra procesului de granulaţie şi cicatrizare.” Journal of Materia Medica, 1859.
Tip produs: Supliment alimentar
Greutate netă: 50 g
Condiții de păstrare: la loc uscat și la temperatura mediului ambient
Florile plantei Calendula officinalis L., fam. Asteraceae, conţin carotenoide, flavone, saponine, mucilagii, triterpene, rezine, ulei volatil, substanţe amare, vitamina C.
Preparare
Uz intern: Peste o linguriţă plantă se toarnă 200ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Uz extern: Peste 1-2 linguri plantă se toarnă 200 ml apă clocotită şi se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară.
Întrebuinţare
Uz intern: Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi. A nu se administra continuu o perioadă mai lungă de 3 luni. Dacă aveţi nevoie în continuare de acest ceai, puteţi relua administrarea după o pauză de o lună.
Uz extern: băi locale, spălături vaginale, comprese.
Atenţionări:
Se recomandă cu prudenţă în sarcină.
Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la această plantă.
La dozele recomandate nu se cunosc contraindicaţii.
Se recomandă cu prudenţă femeilor însărcinate.
Mamele care alăptează pot consuma acest ceai.

