Fier + Molibden, F177, capsule

 
FierMolibden 3D linea noua

40.02 lei In stoc

Acest produs este acum mai ieftin deoarece face parte din categoria produselor care beneficiaza de un TVA de 9%.

Fier + Molibden, F177, capsule
25 votes, 4.64 avg. rating (92% score)
60 capsule a 420 mg Fierul contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar.   INGREDIENTE/CAPSULĂ: -germeni de hrişcă (Fagopyri esculenti semen) cu min. 14 mg/g fier şi min. 100 µg/g molibden 378 mg -extract uscat de […] Citeste mai departe 
Scoate un produs Adauga un produs
Adaugă produsul în coș
Înapoi la produse 0 produse în coș

Descrierea Produsului

 

60 capsule a 420 mg

Fierul contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei şi la funcţionarea normală a sistemului imunitar.

 

INGREDIENTE/CAPSULĂ:

-germeni de hrişcă (Fagopyri esculenti semen) cu min. 14 mg/g fier şi min. 100 µg/g molibden

378 mg

-extract uscat de orz verde (Hordei herba) standardizat în min. 0,25% fier 21 mg

-extract uscat de drojdie de bere (Saccharomyces cerevisiae) standardizat în min. 0,09% fier 21 mg.

 

O capsulă conţine 5,3 mg Fier asigurând 37,8 din VNR* şi 37,8 mcg Molibden asigurând 75,6% din VNR*.

(VNR* = valoare nutriţională de referinţă)

 

Fierul este necesar în organism pentru formarea hemoglobinei, a unor enzime, precum şi a mioglobinei, asigură nutriţia mucoaselor, secreţia gastrică, respiraţia celulară (hemoglobina transportă oxigenul), susţine procesul de creştere, are acţiune antioxidantă, susţine funcţia reproductivă. Femeile în perioada menstruală, cele însărcinate sau care alăptează sunt mai predispuse la scăderea mai accentuată a nivelului de fier din organism.

 

Molibdenul este un mineral esenţial al organismului uman. El face parte din structura unor enzime care contribuie la mobilizarea fierului din rezervele hepatice, fiind implicat în formarea hemoglobinei. În plus, acest oligoelement creşte eficienţa fierului, contribuie la descompunerea glucidelor, proteinelor şi reziduurilor. De asemenea, este un element important în procesul de creştere, îmbunătăţeşte metabolismul celular, ajută la arderea grăsimilor din sânge.

 

Germenii de hrişcă au un conţinut mare de nutrienţi şi vitamine: crom, fier, zinc, calciu, fosfor, molibden, complexul de vitamine B, vitamina E, cantităţi mari de rutin (tonic venos), bioflavonoide şi lecitină (tonifică sistemul nervos, neutralizează toxinele şi purifică sistemul limfatic, absoarbe colesterolul rău).

Germenii de hrişcă folosiţi în acest produs sunt cultivaţi controlat într-un mediu optim imbogătit cu minerale (fier, crom, molibden), astfel încât plantele se hrănesc în mod natural cu nutrienţii de care au nevoie, atingând concentraţiile maxime din acele minerale.

 

Orzul verde conţine toţi nutrienţii şi toate oligoelementele necesare corpului uman în proporţii fiziologice. Este o bogată sursă de SOD activ (superoxid dismutază), cu un efect deosebit în stoparea proceselor de oxidare celulară şi revitalizarea organismului.

 

Drojdia de bere (Saccharomyces cerevisiae) conţine un mare număr de minerale: potasiu, fosfor, fier, zinc, crom, seleniu, magneziu, iod, mangan, alături de vitamine, enzime şi aminoacizi esenţiali. Aceste minerale din drojdie sunt legate organic, eliberându-se treptat şi fără a provoca stres oxidativ, forma organică fiind mult mai uşor de absorbit şi utilizat de către organism decât cea anorganică.

În fitoterapie se recomandă folosirea formelor uscate, selecţionate, ale speciei Saccharomyces cerevisiae. Formele umede (vii) nu sunt recomandate pentru cură (sau ca supliment în

alimentaţie), deoarece produc fenomene fermentative nedorite.

 

BENEFICII ALE UTILIZĂRII:

-contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei

-contribuie la transportul normal al oxigenului în organism ajutând astfel la oxigenarea optimă a ţesuturilor şi organelor

-susţine un metabolism energetic normal

-contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar

-contribuie la reducerea stărilor de oboseală şi epuizare

-contribuie la dezvoltarea cognitivă normală la copii

-antioxidant.

 

ATENŢIONĂRI:

Nu se administrează în situaţiile asociate cu nivele excesive de fier în organism (de ex. hemocromatoză, forme cronice de hemoliză); tulburări de utilizare a fierului (ex. anemie sideroblastică).

Nu se recomandă în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

 

SARCINĂ ŞI ALĂPTARE:

Femeile însărcinate şi mamele care alăptează pot lua câte 2 capsule de 3 ori pe zi, timp de 3 luni. Cura se poate relua la nevoie.

 

EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI:

Acest produs se poate utiliza concomitent cu medicamentele.

La dozele recomandate nu au fost semnalate efecte secundare.

Consumarea simultană la aceeaşi masă de alimente şi produse bogate în fitaţi (cereale integrale, tărâţele, pâinea integrală, fasolea, seminţele, nucile, alunele şi soia), fosfaţi (tomate, băuturi carbogazoase) şi în taninuri (gutui, afine, coacaze, mure) limitează absorbţia fierului.

 

MOD DE UTILIZARE:

Copii între 6 şi 12 ani: câte 1 capsulă de 2 ori pe zi, în timpul meselor.

Copii peste 12 ani şi adulţii: câte 1 capsulă de 3 ori pe zi, în timpul meselor.

Durata curei: 2 luni. Cura se poate relua la nevoie.

 

ASOCIERI RECOMANDATE:

Pentru o mai bună absorbţie a fierului recomandăm administrarea capsulelor Fier+Molibden-F177, împreună cu capsule Vitamina C naturală-F164 sau comprimate

Vitaminizant cu măceşe şi cătină-F154.

 

SFATURI PRACTICE DE DIETĂ ŞI STIL DE VIAŢĂ:

Recomandăm o dietă în care să predomine alimente cu conţinut ridicat de fier şi vitamina C (pentru o mai bună absorbţie a fierului): germeni de grâu, cereale integrale, legume (spanac, urzici, brocoli, varză de Bruxelles, sfecla roşie, ridichi, mazăre, linte, năut, tomate, ardei), ciuperci (pleurotus), fructe (banane, citrice, zmeură, caise, pepene roşu, avocado), oleaginoase (alune, nuci, arahide, fistic, nuci de cajou, seminţe de floarea soarelui şi de dovleac), gălbenuş de ou, alge, produse apicole (polen, păstură, lăptişor de matcă), uleiuri vegetale presate la rece. Recomandăm consumul a 200ml suc proaspăt stors de măr, cu morcov şi sfeclă roşie, alternativ cu 200ml suc de citrice.

Evitaţi alimentele rafinate care spoliază organismul de săruri minerale şi vitamine, alimentele procesate şi conservate, dulciurile şi produsele de patiserie, zahărul (se înlocuieşte cu miere, zahăr brun), consumul de băuturi carbogazoase, alcoolul, fumatul, cafeaua. Evitaţi realizarea curelor de slăbire drastice.

Recomandăm administrarea cu atenţie a suplimentelor ce conţin calciu deoarece scad absorbţia fierului.

Comentarii

Păreri

Ramai conectat

Adresa de e-mail nu este validă

Adresa de e-mail este deja inregistrată

Te-ai abonat cu succes la newsletterul nostru!

Cererea a fost inregistrată cu succes!